Uluslararası 57'nci Tekirdağ Kiraz Festivali'nde sahne alan Melek Mosso, attığı tweet ve onceki konserinde kullandığı ifadeler dolayısıyla sahnede ozur diledi. Unlu sanatcı, 'Sizlerle helalleşmek istiyorum. Eğer burada maksadını aşan şakamdan, incinen, uzulen, kalbi kırılan bir tek kardeşim bile varsa ondan cok cok ozur diliyorum ve yurekten ozur diliyorum.' dedi. Suleymanpaşa Belediyesi tarafından duzenlenen 57'nci Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nin son gununde Melek Mosso sahne aldı. Şarkıcı Melek Mosso, attığı tweet ve gecmiş konserlerinde sahnede kullandığı ifadeler sebebiyle vatandaşlardan ozur diledi. Sahneye cıkarak ilk şarkısını okuduktan sonra acıklamada bulunan unlu sanatcı Mosso, "Hemen bir konuya değinip guzelce sizlerle helalleşmek istiyorum. Son bir haftadır gundemi yersizce meşgul ettiğimin cok farkındayım ve bunun icin cok cok uzgunum. Oncelikle bilin isterim ki bizler kim ne soylerse soylesin asla ayrışan, asla birbiriyle duşman olan bir millet değiliz. Kim ne yaparsa yapsın asla boyle bir millet olmayacağız. Birbirimizi cok sevmeye devam edeceğiz. Ben, kuzenini bir kadın cinayetine kurban vermiş bir kız cocuğu olarak bir şeyler soylemek istedim. Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses cıkarmak istedim. Anlıyorum ki başka yerlere cekildi. Başka şekilde anlaşıldı ama şunu belirtmek isterim ki buna da inanıyorum bu acılar siyaset ustu acılardır. Şuna inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan bundan sonra bununla ilgili en sert uygulamaları, en sert duzenlemelerini yapacağına inanıyorum, canı gonulden bir kadın olarak. Bu denli kapsayıcı, bu denli birleştirici bir festivali gunumuzde, boyle bir donemde bu şekilde insanların hicbir şekilde insanların huzursuzluğuna yer vermeden bizleri bir araya getiren tek bir yurek şeklinde burada toplayan ve belediye festivali icin icinde yurekten acılar cekse bile bunu ne sizlere ne bana yansıtmadan ozrumu kabul edip yureğine basan Sayın Başkanımıza cok cok teşekkur ederim. Eğer burada maksadını aşan şakamdan, incinen, uzulen, kalbi kırılan bir tek kardeşim bile varsa ondan cok cok ozur diliyorum ve yurekten ozur diliyorum. Cunku bizler boyle şeylerle ayrıştırılmayacağız, bizler boyle şeylerle karşı karşıya gelmeyeceğiz. Biz Turk milleti olarak birbirini seven, dostluklarına guvenen, kardeşce yaşayan, barış icinde yaşayan mukemmel bir millet olmaya devam edeceğiz. O yuzden hepinizi cok seviyorum geldiğiniz icin cok teşekkur ederim. Başkanımıza bu guzel festivali asla hicbir şeyin golgesinde bırakmadan muhteşem bir şekilde devam ettirdiği icin ayrıca cok cok teşekkur ediyorum'' dedi.
"Hepimiz hata yapabiliriz"
Daha sonra sahneye cıkarak acıklamada bulunan Suleymanpaşa Belediye Başkanı Cuneyt Yuksel, "Biz et ve kemikten yaratılmış varlıklarız. Hepimiz hata yapabiliriz. Sonucta bu insana ozgu bir şey onemli olan nedir biliyor musunuz? Hatanızı gorup, ozur dileyebilmek. Buyuk bir erdem. Ama daha buyuk bir erdem daha var. Ozru kabul edebilmek. Biz buyuk ve guclu Turkiye olmak istiyorsak, butun renklerimizi zenginliğimiz olarak gormek zorundayız. Birbirimizin hatalarını ozur dilendiğinde kapatmak zorundayız. Dostunun hatasını orteceksin ki biz guclu olacağız. Bir hedefimiz var gencler, Gazi Mustafa Kemal Ataturk, bize 'muasır medeniyetler seviyesinin uzerine cıkacaksınız' demiş. Cumhurbaşkanımız bize bir hedef gostermiş. 'Buyuk ve guclu Turkiye olacağız' demiş. Bunu ancak birlik ve beraberlik icerisinde olursak yapabiliriz. Turk, Kurt, Alevi, Sunni, Roman yok. Buyuk ve guclu Turkiye var. Hatalarımızı kabul edeceğiz, ozur dileyeceğiz. Ozur dileyenleri kucaklayacağız. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.