Duzce Universitesi Sosyal Bilimler Meslek Yuksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programında yer alan ozel şartlar belirli bir adayı tarif ediyor. Duzce Universitesi tarafından 8 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete'de Sosyal Bilimler Meslek Yuksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında, "İktisat Bolumu lisans mezunu olup, alanında tezli yuksek lisans yapmış olmak. Bilgi Ekonomisi uzerine bilimsel calışması olup, ARGE Yonetimi ve Personeli Eğitimi ile Muhasebe Uygulamaları Eğitimi sertifikasına sahip olmak." şartı aranmıştır.
Soz konusu ilan incelendiğinde; Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen kuralların tam aksine ozel şartların belirlendiği gorulmuştur.
Bilindiği uzere, YOK tarafından yakın bir zamanda universitelere gonderilen yazıda, Oğretim Gorevlisi (ders veren) kadrolarında aşağıda yer verilen dort şartın yer alabileceği ifade edilmiştir.
Duzce Universitesinin ilanına bakıldığında, YOK tarafından belirlenen kurallara aykırı olarak bilimsel calışma şartı ile birlikte eğitim sertifikası arandığı gorulmektedir.
Haliyle bu ilan tamamen belirli bir adayı tarif ederek, rekabeti engellemektedir.
Bu cercevede, halihazırda başvuru surecinin devam ettiği oğretim gorevlisi kadrosunda ilgili Universite Rektorluğu tarafından duzeltme yapılması ilerleyen surec acısından faydalı olacaktır.