"Saldırgan yaklaştığında yuzunun kapalı olduğunu, inşaat eldiveni taktığını gordum. Silahla kafama vurdu ve kırık oluştu. Kacmaya calıştı ama yakaladım. Guvenlik gucleri kısa zamanda gelerek saldırganı goturdu" Van'da evine gittiği sırada uğradığı saldırı sonucu başından yaralanan AK Parti Edremit İlce Başkan Yardımcısı ve iş insanı Mehmet Nuri Kıpcak, kendisine saldıranı tanımadığını belirtti.
Kıpcak, 10 Haziran Cumartesi gunu saat 21.30 sıralarında eve giderken arsalarının olduğu karanlık noktadan bir kişinin kendisine doğru yaklaştığını gorduğunu ancak ciddiye almadığını soyledi.
Bu kişinin kendisine saldırdığını dile getiren Kıpcak, şunları kaydetti:
"Saldırgan yaklaştığında yuzunun kapalı olduğunu, inşaat eldiveni taktığını gordum. Elinde tuttuğu silahın ucuna susturucu takıldığını gordum. 10 metreden bana yaklaştığı sureye kadar en az 7-8 defa tetiğe bilerek ve isteyerek bastı, yalnız silahın takılı kaldığını duşunuyorum. Elindekini oyuncak silah olarak zannediyordum bana yaklaştıktan sonra silahı ve susturucunun olduğunu gordum. Dayanamadım uzerine atladım. Ne yaptıysam silahı elinden cıkaramadım. Arbede yaşanırken yere duştu. Yerdeyken de bana silahı doğrulttu. Silahla kafama vurdu ve kırık oluştu. Kacmaya calıştı ama yakaladım. Sahil tarafından gelen bir aracı gorunce tereddut ettim. Saldırganın arkadaşları olduğunu duşundum. Arac gectikten sonra cocuklarıma seslenerek polis cağırmalarını soyledim. Guvenlik gucleri kısa zamanda gelerek saldırganı goturdu."
Kıpcak, saldırganın kadın olduğunu ve tanımadığını belirtti.
Turkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kıpcak, "Ben bu devletin ekmeğiyle buyumuş bir insanım. Şu an bir parti temsilcisiyim ama kimsenin siyasi goruşune farklı bakmadık. Eğer siyasi tercihimden oturu bu saldırıya yeltenmişlerse Allah onların yanına bırakmasın. Bir canımız var bir canımız devletimize feda olsun." diye konuştu.