"Hala ana muhalefetin Genel Başkanı cıkıp da 'Ben halkın ozgur iradesiyle ortaya koyduğu bu sonuca saygı duyuyorum, kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum' diyemedi maalesef. Bu da halkın vicdanına havale edeceğimiz bir tutumdur"- "Devlet bizim devletimiz, millet bizim milletimiz, bu ulke bizim ulkemiz, bu gencler bizim genclerimiz. Bu gencleri kurda kuşa yem etmememiz lazım. Bu gencleri teror orgutlerinin hedefi haline donuşturmememiz lazım" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hala ana muhalefetin Genel Başkanı cıkıp da 'Ben halkın ozgur iradesiyle ortaya koyduğu bu sonuca saygı duyuyorum, kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum' diyemedi maalesef. Bu da halkın vicdanına havale edeceğimiz bir tutumdur." dedi.
Yılmaz, Umraniye Belediyesi ev sahipliğinde bir otelde duzenlenen Doğu ve Guneydoğu Bolgesi Hemşehri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, sadece secimden secime değil, her zaman milletin yanında olduklarını soyledi.
Demokratik bir ortamda secimlerin tamamlandığını, vatandaşların ozgur iradesini sandığa yansıttığını ifade eden Yılmaz, oncesinde ceşitli spekulasyonlar yapılmasına karşın dunyanın yuksek katılımlı secimlerinden birinin huzur icinde tamamlandığını belirtti.
Cevdet Yılmaz, demokrasiye inanılıyorsa cıkan sonuca saygı duyulması gerektiğine dikkati cekerek, şoyle devam etti:
"Bazı muhalefet liderleri de sağ olsunlar cıktılar, tebrik ettiler. 'Halkımız boyle bir netice ortaya koydu' dediler. Ama hala ana muhalefetin Genel Başkanı cıkıp da 'Ben halkın ozgur iradesiyle ortaya koyduğu bu sonuca saygı duyuyorum, kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum' diyemedi maalesef. Bu da halkın vicdanına havale edeceğimiz bir tutumdur. Hic doğru bir yaklaşım değildir. Kazananı tebrik eden kazanır. Demokratik olarak kazananı tebrik etmek size kazandırır, kaybettirmez. Ama maalesef bunu bile idrak edemiyorlar."
- "Şimdi de koylu vatandaşlarımızı suclamaya başladılar"
AK Parti'nin demokrasi ve kalkınmada buyuk adımlar attığını dile getiren Yılmaz, 85 milyon vatandaşa hizmet etmeye devam edeceklerini anlattı.
Yılmaz, bu iki secim arasında depremzede vatandaşların suclandığının altını cizerek, "Şimdi de koylu vatandaşlarımızı suclamaya başladılar. Onlar ne derse desin depremzede vatandaşımız da başımızın tacı, koylu vatandaşımız da başımızın tacı, şehirli vatandaşımız da başımızın tacı. Bizim sadece kucuk bir tavsiyemiz olabilir. Muhalefete danışmanlık yapmak durumunda değiliz, ama bizi bu duruma da duşuruyorlar maalesef. Başarılı olmak istiyorlarsa topu başka yerlere atmak yerine aynaya donup kendilerine baksınlar, eksiklerini sorgulasınlar." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, AK Parti'nin başından beri etnik, dini ve bolgesel milliyetciliğe karşı olduğunu ve kimlik siyaseti yapmadığını dile getirdi.
Demokratik bir ortamda temel hak ve hurriyetleri geliştirerek, Turkiye'yi butun bolgeleriyle kalkındırmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, sozlerini şoyle surdurdu:
"Ozel yatırımlar uzun yıllar bu bolgemizde gelişmedi. Niye gelişmedi? Cunku huzur ve guven ortamı yoktu. Bunu cok acık ve net gormemiz lazım. Bir bolgede teror hadisesi varsa, bir bolgede huzur guven ortamı yoksa ozel yatırımların o bolgeye gelmesinin mumkun olmadığı gibi, o bolgedeki sermaye de kacıp başka bolgelere gider. Niye İstanbul'da bu kadar Doğulu, Guneydoğulu iş adamımız var? Bu soruyu kendimize bir sormamız lazım. Niye Doğu'da, Guneydoğu'da yatırım yapmak yerine buralara gelip yatırım yapmayı tercih ediyorlar? Bu soruyu kendimize sormamız lazım. Bu işin ozu huzur ve guven ortamı. Şu anda cok şukur, bu anlamda da farklı bir donemdeyiz. Artık eski tartışmalar geride kaldı."
- "Doğu, Guneydoğu yoksul olacak bir bolge değil"
Turkiye Yuzyılı'nı inşa etmeye calıştıklarını aktaran Yılmaz, ozel sektorun de artık Doğu ve Guneydoğu ya ciddi yatırımlar yapmaya başladığına dikkati cekti.
Doğu ve Guneydoğu Anadolu Bolgesi'ne yapılan yatırımların, buraların yeniden canlandığını gosterdiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Doğu, Guneydoğu yoksul olacak bir bolge değil. Tarihine baktığınızda burası 'Bereketli Hilal' olarak adlandırılan bir golge. Bircok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bolge. Yeter ki biz sahip cıkalım. Burada sizlerden ozellikle şunu rica ediyorum: Hangi goruşten olursanız olun, siyasi tercihiniz hangi partiden yana olursa olsun ama bir noktada anlaşmamız lazım. O da bu huzur, guven ortamına sahip cıkmak. Bu, sadece devletin gorevi değil, aynı zamanda hepimizin, milletin gorevi. Devlet bizim devletimiz, millet bizim milletimiz, bu ulke bizim ulkemiz, bu gencler bizim genclerimiz. Bu gencleri kurda kuşa yem etmememiz lazım. Bu gencleri teror orgutlerinin hedefi haline donuşturmememiz lazım. Cocuklarımıza, genclerimize sahip cıkmamız lazım ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız lazım."