Samsun'da gece saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrası sel ve taşkınlar oluştu. Dereler taştı, cadde ve yollar gole dondu, kaldırımlar coktu, suruculer trafikte zor anlar yaşadı. İlkadım, Atakum ve Canik ilcelerindeki tum okullarda, Tekkekoy ilcesinde de bugun taşımalı eğitime bir gun ara verildi. Samsun'da gece saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrası sel ve taşkınlar oluştu, trafikte aksamalar yaşandı.
Şiddetli yağış nedeniyle Samsun-Ankara kara yolu Otogar mevkisinde taşkından dolayı bazı araclar yolda kaldı.
Canik Belediyeevleri Mahallesi cevre yolunda sel suları nedeniyle araclar ilerlemekte zorluk cekti.
Samsun-Ordu kara yolu Kirazlık mevkisinde Ordu istikametinde trafik yoğunluğu yaşandı, bazı araclar yolda kaldı, heyelan meydana geldi.
Yağış nedeniyle oluşan taşkın nedeniyle Gulsan Sanayi Sitesi'nde pek cok iş yerini su bastı, sokaklar suyla doldu. Bazı vatandaşlar, su ile dolu sokakta bot kullandı.
Vatandaşlar kendi imkanlarıyla sel suyunu iş yerlerinden tahliye etmeye calışıyor.
Samsun Buyukşehir Belediyesi ve ilce belediyelerine ait iş makineleri ve personel ise tıkanan rogar kapaklarını acarak biriken suları tahliye ediyor.
Atakum ilcesi Mimar Sinan Mahallesi 133. Sokak'ta iki apartman arasındaki istinat duvarı aşırı yağış nedeniyle yıkıldı. Duvarın altında kalan park halindeki 3 aracta buyuk hasar meydana geldi.
Bolgedeki apartmanların zemin katlarında ve yollarda su baskınları yaşandı.
Samsun Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan acıklamada, kentte sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Mudurluğune Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkekoy ilcelerinden gelen 19 ihbara ekiplerin ivedilikle yonlendirildiği belirtilerek, Buyukşehir Belediyesi ve ilce belediyeleri ile ilgili kamu kurumlarının sahada tum imkanlarıyla calışmalarına devam ettiğini aktarıldı.
Ekipler, su baskınlarına karşı calışma başlattı.
Eğitime "sağanak" engeli
Samsun'un Atakum, İlkadım ve Canik ilcelerinde tum okullarda, Tekkekoy ilcesinde ise taşımalı eğitime şiddetli yağış nedeniyle bir gun ara verildi.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan acıklamada, bazı ilcelerde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.
Acıklamada, şiddetli yağış nedeniyle Atakum, İlkadım ve Canik'te tum okullarda eğitime 13 Haziran Salı gunu ara verildiği kaydedildi.
Ayrıca Tekkekoy'de ise taşımalı eğitime bir gun ara verildiği duyuruldu.