Adana'da bir kişi kendisini işten cıkaran patronundan intikam almak icin PTT'nin baş dağıtıcısını da kullanarak kumpas kurdu. Eski patronuna 80 bin TL'lik icra gondererek banka hesaplarına ve otomobiline haciz konuldu. Avukat Omer Uruc olayın peşine duşerek kumpası ortaya cıkartıp konuyu yargıya taşıdı. Adana'da ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde rehber oğretmen olarak calışan Nuray F., 2018 yılında patronu Derya B. (39) tarafından kuruma yakışmayan hareketler yaptığı gerekcesiyle işine son verildi. Bu olayın ardından Nuray F., kendisini işten cıkaran eski patronu Derya B.'ye husumet guderek, intikam almak adına ona icra takibi başlattı. Nuray F., icra takibi tebligatı icin yanlış adres verip, daha dağıtıma cıkmadan PTT'nin dağıtım merkezine giderek kendisini Derya B. olarak tanıttı. Ardından Nuray F.'nin, kendisini Derya B. olarak tanıtıp sahte imzayla tebligatı teslim aldığı ortaya cıktı.
Avukat dedektif gibi iz surdu
Avukat Omer Uruc, muvekkili Derya B.'ye tebligatın neden ulaşmadığını oğrenmek icin dedektif gibi iz surdu. Uruc'un calışmaları neticesinde, tebligatın teslimat adresi olarak Derya B'nin evi yerine onunla hicbir alakası olmayan bir adrese gonderilmek uzere hazırlandığı, tebligatın da dağıtıma cıkmadan PTT'nin Seyhan Posta Dağıtım Merkezi'nde elden alındığını oğrendi.
"HTS kayıtları ve guvenlik kamerası olayı aydınlattı"
HTS kayıtları ve guvenlik kamerası goruntulerine gore, Nuray F.'nin dağıtım merkezine gitmeden once baş dağıtıcı A.A. (59) ile telefonda goruştuğu, bu goruşmeden de yaklaşık bir saat sonra PTT'ye gidip, burada Ali A.'nın odasında tebligatı aldığı ortaya cıktı. Nuray F.'nin tum bu işlemler esnasında Derya B. gibi davranıp, onun imzasını taklit ederek, tebligatı aldığı oğrenildi.
"Skandal olayla karşı karşıya kaldık"
Avukat Omer Uruc yaptığı acıklamada, "Muvekkilim hakkında başlatılan icra takibini araştırdığımızda bir skandalla karşı karşıya kaldık. Sanık, hicbir alacağı yokken, muvekkilim hakkında icra takibi başlatıyor. İşin ilginc yanı, tebligat muvekkilimle alakası olmayan bir adrese teslim edilmek uzere hazırlanıp, henuz dağıtım aşamasındayken, PTT'den ıslak imza karşılığı alınıyor. Nuray F.'nin, sahte kimlik ve imzayla evrakı aldığını belgeledik" dedi.
"PTT'deki memur gorevden alınmalı"
Teslimatın izini surduklerinde Nuray F. ile baş dağıtıcı A.A.'nın teslimattan bir saat once telefonda goruştuklerini HTS kayıtlarıyla ispat ettiklerini dile getiren avukat Uruc, "Nuray F.'nin bir arkadaşıyla bizzat PTT'ye gidip, evrakı sahte imzayla teslim aldığını da yine guvenlik kamerası goruntuleriyle ortaya koyduk. Bu da ikili arasındaki iş birliğini ispatlar nitelikte. A.A. hakkında idari soruşturma başlatılıp, gorevden alınmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Emsal olabilecek bir dava"
Avukat Uruc son olarak, "Bu dava, bir ders niteliğinde. Aynı zamanda da emsal olabilecek bir dava. İsteyenin istediği kişiye, ortada haklı bir gerekce yokken icra takibi başlatıp, sonrasında bu şekilde haksız menfaat temin etmelerinin onune gecmek; başka insanların yine aynı yontemle dolandırılmalarının onune gecmek istiyoruz. Bu konudaki mucadelemizi, yargı nezdinde sonuna kadar surdureceğiz" diye konuştu.