Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman acmaya hazırız. Şuşa'daki Başkonsolosluğumuz acılabilirse, bu başta Ermenistan olmak uzere butun dunyaya ayrı bir mesaj olacaktır." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Genclik Sarayı'nda gercekleşen heyetler arası goruşmenin acılışında konuştu.
Milletin teveccuhuyle yeniden Cumhurbaşkanı secilmesinin ardından once KKTC'ye ardından da Baku'ye geldiklerini belirten Erdoğan, gosterdikleri ev sahipliği dolayısıyla Aliyev'e şukranlarını ifade etti.
Turkiye-Azerbaycan kardeşliğinin tum dunyada gıpta ile takip edildiğini vurgulayan Erdoğan, bunun son orneğinin Turkiye'de yaşanan deprem felaketinde gorulduğunu hatırlattı.
Azerbaycan hukumeti ve halkının Turkiye'nin acısını kendi acısı olarak paylaştığını, heyetlerin hemen deprem bolgesine geldiğini anımsatan Erdoğan, "Yureği bizimle carpan her bir Azerbaycan neferine şahsım ve milletim adına minnettarım." dedi.
"Başta Ermenistan olmak uzere butun dunyaya ayrı bir mesaj olacaktır"
Erdoğan, Şuşa Beyannamesi ile muttefiklik seviyesine yukseltilen ilişkileri her alanda geliştirme kararlığında olduklarının altını cizerek, şunları kaydetti:
"Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman acmaya hazırız. Hakan Bey o konuda da hic geciktirmeden... Şuşa'daki Başkonsolosluğumuz acılabilirse, bu başta Ermenistan olmak uzere butun dunyaya ayrı bir mesaj olacaktır. Maarif Vakfımız Azerbaycan makamlarının da desteğiyle eğitim oğretim alanındaki faaliyetlerini surduruyor. İnşallah gelecek sene okulumuzun yeni eğitim kampusunu hizmete acmış olmayı planlıyoruz. Değerli kardeşimle ikili goruşmemizde ozellikle Hazar gecişli orta koridor ve bu bağlamda Baku Tiflis- Kars demir yolu hattını da bir an once ele almamızda buyuk fayda var.