Microsoft aynı onceden duyurduğu gibi bir guncelleştirme aracılığıyla Windows 7'nin korsan kopyalarına karşı harekete gecti. "Activation Technologies Update" (Etkinleştirme Teknolojileri Guncelleştirmesi) oncelikle Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate ve Enterprise surumleri icin sunuluyor; ama Starter ve Home Basic surumlerde de calışıyor.
Yasadışı bir kopyaya kurban gittiğini anlayanlar şanssızlığın icinde şansı bulacak: Guncelleme yuklendiğinde korsan surumler yine calışmaya devam edecek; lÂkin bunun karşılığında her saat başı duvar kÂğıtları karartılacak ve surekli olarak korsan kopya kullandıklarına dair uyarılar alacaklar. Bununla beraber Microsoft Security Essentials veya Media Player gibi ek hizmetler artık calışmayacak.
Yamayı yuklemekten kacış yok!
Yamayı yuklemek şimdilik kişinin kendi kararına kalmış. Microsoft burada kullanıcıların guvenlik bilincini istinaf etmek istiyor. Otomatik guncelleştirmeleri kapatanlar yamayı kurmaktan kacınabilecek; ama malum yama en gec bir sonraki servis paketine entegre edilecek. Bu durumda denetim masasından Windows Update'i kişiselleştirmek de yetmeyecek; tabi servis paketi gibi işletim sisteminin guvenliğini, istikrarını ve performansını arttıracak bir guncelleştirmeyi de geri cevirmeyi duşunmezseniz.
bence Guncellemeleri kapatın ne olur ne olmaz gerci beni bulurlarsa Xp ye donerim Orası Ayrı

Alıntıdır..