TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında 28. Donem 1. Yasama Yılı'nın ilk Başkanlık Divanı toplantısı yapıldı. TBMM Başkanlığından yapılan acıklamaya gore, Divan Salonu'nda gercekleştirilen toplantıya, TBMM başkanvekilleri, TBMM idare amirleri ile katip uyeler katıldı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, toplantıdaki konuşmasında, Meclis Başkanlık Divanı'nın, Cumhuriyetin de 100. yılı olması dolayısıyla onemli bir yasama doneminde gorev yapacağını belirtti.
Turkiye'nin, bu yuzyılda buyuk mesafeler kaydettiğini hatırlatan Kurtulmuş, "Onumuzde hep birlikte gercekleştirmek durumunda olduğumuz yeni hedeflerimiz, ulkulerimiz, varmak istediğimiz noktalar var. Bunu gercekleştirmek de milletin sectiği Meclis olarak en buyuk sorumluluk TBMM'nin uzerinde. Bu surecte hepimiz elimizden gelen butun gucu kullanarak, milletin bize verdiği yasama ve denetleme gorevini en iyi şekilde yaparak guclu Turkiye hedefine ulaşmaya katkı sunacağımızı umit ediyorum." ifadelerini kullandı.
Yasama faaliyeti suresince demokratik olgunluk icinde bir yonetim anlayışı sergileyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Bu donemde parlamentoda cok sayıda parti bulunuyor. Bazı partilerin grupları varken genel başkanları bulunmuyor. Bazı partilerin genel başkanları parlamentoda iken grupları bulunmuyor. Bu kadar partinin olmasını demokrasi adına bir kazanc olarak goruyorum. Başkanlık Divanı olarak bu demokratik olgunluğun gercekleşmesi icin katkı sunduğumuz surece TBMM, halkın kendisinden beklediği gorevi yerine getirecektir. Başkanlık Divanı'nın fikirleri farklı olsa da amac ve anlayış birliği icerisinde hareket ettiği donemlerde TBMM, kaliteli ve sorunsuz bir yasama fonksiyonu yerine getirmiş olur."