Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul oncesi, ilkoğretim ve ortaoğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon oğrenci, yarın karne alarak yaz tatiline girecek. Okul oncesi, ilkoğretim ve ortaoğretim okullarında 2022-2023 eğitim oğretim yılı, 12 Eylul 2022'de başlatıldı. Birinci donem ara tatili 14-18 Kasım 2022'de, ikinci donemdeki ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapıldı.
6 Şubat 2023'te başlayan ikinci donem, yarın sona erecek. Oğrenciler, eğitim oğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak.
2022-2023 eğitim oğretim doneminin yaz tatilinde oğretmenlere yonelik mesleki gelişim eğitimi, Oğretmen Bilişim Ağı (OBA) uzerinden uzaktan eğitim yontemiyle yapılacak.
Ortaokul son sınıf oğrencileri, Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuclarını 26 Haziran'da oğrenecek.
Lise son sınıf oğrencileri ile mezunlar, 17-18 Haziran'da Yuksekoğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanını yaşayacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve ucuncu oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da yapılacak.
Oğrenciler, LGS merkezi sınavı ve YKS sonuclarının acıklanmasının ardından tercih, ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak.