İstanbul Universitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakultesinin otoparkında, park yeri nedeniyle tartıştığı kişiyi yuzunden silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru tahliye edildi. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, muşteki sanıklar Mehmet Akbulut, Osman Akcicek ve Mehmet Akfırat ile avukatları hazır bulundu. Muşteki tutuklu sanık E. G. ise duruşmaya cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi uzerinden katıldı.
Basın mensuplarının alınmadığı duruşmada, sanık savunmaları alındı ve tanıklar dinlenildi.
Ara kararını acıklayan mahkeme heyeti, savunmaların ve tanık beyanlarının alınmış olması, delil karartma şuphesinin bulunmaması ve kacma şuphesi olmamasını dikkate alarak, sanık E. G'nin yurt dışına cıkış yasağı şartıyla tahliyesine hukmetti.
İstanbul Emniyet Mudurluğune yazı yazılarak, E. G'nin olayda kullanılan silahının gorevi nedeniyle kendisine tahsis edilen ya da verilen silahlardan olup olmadığının sorulmasına hukmeden heyet, hastane yonetimine yazı yazılarak olayı başından sonuna kadar gosteren kamera kayıtları olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.
Olayda yaralanan Mehmet Akbulut'un, Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek yuzundeki izle ilgili rapor aldırılmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.
Duruşma cıkışında İstanbul Asliyesi onunde basın mensuplarına acıklama yapan muşteki sanık Mehmet Akbulut, kendisini vuran polis memurunun tahliye edilmesine tepki gosterdi.
Olay gunu hastalarını hastaneye goturduklerini anlatan Akbulut, "Polis memuru bize aracımızı otoparktan cıkarmamızı soyledi. Tartışma oldu. Beylik silahını cekip yuzume doğru ateş etti. Kurşun yanağımdan girip arkadan cıktı. 15 gun kadar hastanede kaldım. Bugun duruşma oldu, mahkemede ceza verilmesini beklerken maalesef ki serbest kaldı. Beni sanık yerine koydular. Sanık, o an ustune gitmişim diye korkmuş, beni silahla korkutmaya calışmış. Oyle savunma yaptı. Ama oyle bir şey yok, direkt yuzume ateş etti. Bunu kabul etmiyorum. Bunun ceza alması icin olmem mi gerekiyordu? Tutuklanmasını, en az 15 yıl ceza verilmesini istiyorum." dedi.
- İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Afyonkarahisar İl Emniyet Mudurluğu kadrosuna kayıtlı polis memuru muşteki sanık E.G'nin, 12 Aralık 2022'de Cerrahpaşa Tıp Fakultesi Hastanesinde calışan eşinin yanına gidip aracını personel otoparkına park ettiği anlatılıyor.

İddianamede, bir yakınının tedavisi icin aracıyla hastaneye giden muşteki sanık Osman Akcicek'in Mehmet Akbulut, Veysel Akcicek ve Mehmet Akfırat ile birlikte personel otoparkına girdiği, park yeri nedeniyle taraflar arasında tartışma cıktığı belirtiliyor.
Tartışma sırasında Mehmet Akfırat'ın iterek goğsune vurduğu E.G'nin belinden cıkardığı tabancayı Osman Akcicek'e doğrultarak kufur ettiği, ardından namluya mermi surduğu aktarılan iddianamede, Akfırat, Akbulut ve Akcicek'in E.G'ye tehdit ederek ve hakarette bulundukları kaydediliyor.
İddianamede E.G'nin, silah bulunan elini tutmaya calışan Akbulut'un kafasına 2 kez kabzayla vurduğu, sonrasında ateş ederek yuzunden yaraladığı belirtiliyor.
Muşteki sanıklar Akfırat, Akbulut ve Akcicek'in "alenen hakaret" ve "birden fazla kişiyle birlikte tehdit" suclarından 2 yıl 3 ay 15'er gunden 7'şer yıla kadar hapsi istenen iddianame Akfırat'ın ayrıca "basit yaralama" sucundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor.
İddianamede, muşteki sanık E.G'nin "kasten oldurmeye teşebbus", "alenen hakaret, "birden fazla kişiyle birlikte tehdit" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suclarından 12 yıl 3 ay 15 gunden 25 yıla kadar hapsi talep ediliyor.