Anadolu Ajansı, 2023-YKS soru kitapcıklarının basıldığı kapalı matbaa merkezinde gorev alan ve 45 gun boyunca dış dunya ile iletişimi tamamen kesilen 110 personelin, dun sınavın tamamladığı saat 17.46 itibarıyla ailelerine kavuşma anına şahitlik etti. YKS hazırlık surecinde, tek bir pencerenin dahi bulunmadığı, Faraday kafesi ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan merkezdeki 110 personel, mayıs ayının ilk haftası itibarıyla calışmalarına başladı ve yaklaşık 1,5 ay dışarı cıkmadı. Tum temel ihtiyacları bu merkezde karşılanan personel, aileleri de dahil olmak uzere 45 gun boyunca hicbir şekilde dış dunya ile iletişim kurmadı.
Soru havuzlarının kriptolu sistemlerinin oluşturulmasının ardından başlatılan kapalı matbaa surecinde OSYM personeli, matbaa işcileri, yemek servisi yapanlar, doktorlar ve oğretim uyelerinden oluşan 110 personel, YKS'de son oturum olan YDT'nin dun saat 17.45 itibarıyla tamamlanmasıyla birlikte 17.46'da merkezden cıkarak aileleriyle buluştu.
OSYM merkezi onunde dun gercekleşen kavuşma, duygu dolu anlara sahne oldu. OSYM gorevlileri, kapıda kendilerini gozyaşları icinde bekleyen eşleri, cocukları ve anne-babalarıyla sarılarak hasret giderdi.
Kavuşma anına şahitlik eden OSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 45 gunluk kapalı matbaa surecinin ardından aileleriyle buluşan personele yonelik yaptığı acıklamada, "Bu sureci sizlerle beraber atlattık. Kapalı matbaa surecindeki değerli calışanlarımızla beraber 2023-YKS'yi yuz akıyla tamamladık. 45 gundur eşlerinizi, cocuklarınızı sabırla beklediniz." değerlendirmesini yaptı.
Ailelerin de sınavda gorev alan yakınlarını sabırla beklediğine vurgu yapan Bayram Ali Ersoy, "Bir gorevlimiz, dede olacağını burada ilk defa oğrendi. Cok mutlu ve duygusal anları gorunce ben de ağladım, acık konuşayım. Burada gorevli arkadaşların 45 gun boyunca verdiği emeklerin karşılığını gormek, benim icin mutluluk verici. İnşallah nice nice YKS'ler bu şekilde sorunsuz ve guzel şekilde sonuclanır." dedi.
Bayram Ali Ersoy, YKS surecinde gorev alanlara ve ailelerine teşekkur etti.
- Matbaa sureci bitince dede olacağını oğrendi
Babalar Gunu'ne denk gelen kavuşma anı, OSYM'nin "Babalar Gununuz Kutlu Olsun" yazılı afişinin altında gercekleşti.
YKS icin 45 gundur kapalı matbaa surecinde dış dunya ile tum temasları kesilen personelden biri, dede olacağını, kızının verdiği "patik" ve "ultrason goruntusu" hediyesiyle oğrendi.