Muğla'nın Menteşe ilcesinde faaliyet gosteren bir kreşte, 3 yaşındaki bir cocuk uzerine cıktığı masadan duşerek yaralandı. Oğlunun kreş calışanlarının sorumsuzluğu yuzunden duştuğunu iddia eden anne kreş hakkında suc duyurusunda bulununca, kreş yetkilileri hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. 2023/862 dosya numarası ile başlatılan soruşturmada kreş sorumluları hakkında taksirle yaralanmaya sebebiyet vermekten dava acıldı. Edinilen bilgiye gore; Muğla merkez Menteşe ilcesinde ozel bir firmada calışan Ayşegul Bolat isimli anne, 3 yaşındaki oğlu E.B.'yi eğitim gorduğu kreşe teslim etti. Akşam uzeri kreşten oğlunun duştuğu yolunda telefon alan Anne Ayşegul Bolat, kreşe gidip cocuğunu teslim alıp hastaneye goturdu. Bir kac gun hastanede muşahede altında tutulan cocuk tedavisinin ardından taburcu edildi. Cocuğunun kreş yetkililerinin ihmali yuzunden duşup yaralandığını iddia eden Anne Bolat, hukuk mucadelesi başlatarak kreşteki guvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı.
Guvenlik kamerası kayıtları ile birlikte Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden annenin şikayeti uzerine dava acıldı. Kendisinin ve cocuğunun başına gelenlerin başkalarının başına gelmemesi icin hukuk mucadelesi verdiğini belirten anne Ayşegul Bolat, "Calıştığım icin cocuğuma kreşe veriyorum. Oğlum 3 yaşında ve kalp hastası. 20 Mart gunu sabah kreşe bıraktım. Cocuğum kreşte duşmuş ve başından yaralanmış. Bu olayı basit bir meseleymiş gibi bana telefon mesajı ile 'Biz duştuk. Onemli bir şeyimiz yok. Buz uyguluyoruz' gibi mesajla bildirdiler. Kreşe gittiğimde cocuğumun kafasının arkasından yarıldığı gordum ve bana sadece şiştiğini soylediler. Benim cocuğum kalp hastası ve kan sulandırıcısı kullandığını bilmelerine rağmen ambulansı aramak yerine bana mesaj yolu ile basit bir olaymış gibi yazmayı tercih ettiler. Cocuğumu hastaneye goturduğumde beyin zedelenmesi ve kanama riskin olduğunu soylediler bana. Cocuğumun hastaneye yatışı yapıldı. Bir hafta kardiyoloji gozetiminde tutulu. Goruntuleri elde ettikten sonra kreş ve sorumluları hakkında dava actım. Hukuk mucadelemi devam edeceğim" diye konuştu.
Konuyla ilgili kreş yetkilileri herhangi bir acıklama yapmazken, Muğla Adliyesi'nde konuyla ilgili davanın devam ettiği bildirildi.