Muş Genclik ve Spor İl Mudurluğune bağlı genclik merkezinde kurulan deneyap teknoloji atolyesinde yazılı ve uygulamalı sınavlarla alınan 130 oğrenciye 36 ay eğitim verilecek. Muş Genclik ve Spor İl Mudurluğune bağlı genclik merkezinde kurulan deneyap teknoloji atolyesinde yazılı ve uygulamalı sınavlarla alınan 130 oğrenciye 36 ay eğitim verilecek.
Genclik ve Spor İl Mudurluğune bağlı genclik merkezine gelen oğrenciler; tasarım-uretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alarak, hazırladıkları birbirinden etkileyici projeleri sergilediler. Deneyap atolyesinde 130 oğrencinin eğitim aldığını ifade eden İl Muduru Mehmet Arif Taşdemir, "Bugun burada robotik kodlama şenliğimizi gercekleştirdik. Deneyap atolyemize yazılı ve uygulamalı sınavlarla alınan 130 oğrencimize 36 ay eğitim veriyoruz. Eğitimimizin bugun ikinci aşamasını tamamlamış olduk. Bugun burada robotik kodlamanın geldiği aşama ve genclerimize vermiş olduğumuz eğitimlerin aileleri tarafından gorulmesi ve kamuoyu ile paylaşılması icin şenlik havasında gecen bu programı duzenledik. Bu programın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Umut ediyoruz Z kuşağımız burada milli teknoloji ile beraber milli ve manevi değerlerine bağlı genclerin yetişmesi icin elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu gencler teknoloji anlamında geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaklar" şeklinde konuştu.
Geleceğin muhendisi olacağını soyleyen oğrencilerden Hasan Soylemez ise "Burada 9 aydır aldığımız eğitimler ile geleceğin muhendisleri bizler olacağız. Kum fırtınalarının ve ruzgarları onceden bize haber veren bir tasarım geliştirdik. Yuksek derecede olan ruzgarları bize onceden haber veriyor. Bizde ona gore onlemimizi alıyoruz" dedi.
5. sınıf oğrencisi Berat Yasir Medetoğlu da, "Havacılığı ve uzay bilimlerini oğrenmek icin geldim. Gelecekte deneyap sayesinde Bayraktar gibi projeler geliştirerek ulkeme faydalı olmak istiyorum. Burada geliştirdiğim projeler ile TEKNOFEST'te başarılı olmak istiyorum. Ulkemin adını dunyaya duyurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.