Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın "A Takımı" belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye gore, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılığı gorevine Ahmet Yozgatlıgil, Cetin Ali Donmez, Oruc Baba İnan ve Zekeriya Coştu atandı. Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Turkiye Yuzyılı" vizyonunu hayata gecirmek uzere atadığı kabine uyelerinin ardından bakan yardımcıları da belli oldu.
Yatırım, uretim, istihdam ve ihracat politikaları icin temel oluşturan milli teknoloji hamlesi ile teknolojik atılımın surmesi hedefinin en buyuk paydaşı kurumların başında gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Bakan Kacır'ın yardımcıları Ahmet Yozgatlıgil, Cetin Ali Donmez, Oruc Baba İnan ve Zekeriya Coştu olarak belirlendi.
- Ahmet Yozgatlıgil
Turkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TUBİTAK) Başkan Yardımcılığı gorevini surduren Prof. Dr. Yozgatlıgil, lisans ve lisansustu calışmalarını ODTU Makina Muhendisliği bolumunde gercekleştirdikten sonra, doktorasını ABD'de Drexel Universitesinde enerji alanında tamamladı.
2007 yılında ODTU Makina Muhendisliği Bolumunde oğretim uyesi olarak calışan Yozgatlıgil, 2014'te docent, 2019'da ise profesor unvanını aldı. ODTU MEMS Araştırma Merkezi, İzmir Biyotıp ve Gen Enstitusu ile TUBİTAK UZAY'da yonetim kurulu uyeliği gorevlerinde bulunan Yozgatlıgil, Nisan 2020'den beri TUBİTAK başkan yardımcılığı gorevini surduruyor.
Yozgatlıgil, evli ve 2 cocuk babası.
- Cetin Ali Donmez
Lisans ve doktora eğitimini Boğazici Universitesinde tamamlayan, finans ve ekonomi uzmanı Donmez 5 yıldır Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak gorevini surduruyordu.
Donmez, Borsa İstanbul'un risk yonetim birimi ile vadeli işlem ve opsiyon borsasının kuruluşunda etkin rol aldı.
Para ve sermaye piyasaları, şirket değerleme, mali analiz, finansal raporlama konularında uzmanlıkları bulunan Donmez, evli ve 2 cocuk babası.
- Oruc Baba İnan
2000 yılındaki universiteye giriş sınavlarında birinci olarak Turkiye'ye adını duyuran İnan, Boğazici Universitesi İşletme Bolumunu dereceyle tamamladı. Universite eğitiminin arından Yıldız Holding'te pazarlama biriminin ardından, ust duzey gorevler ustlenen İnan, Konya Şeker Torkunun Genel Mudurluğu ve Turkcell Tuketici Teknolojileri Direktorluğu gorevlerinde başarılar elde etti.
Kamuda da Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı gorevinde deneyim kazanan İnan, 2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre AŞ'de CEO yardımcısı olarak gorevini yurutuyor.
- Zekeriya Coştu
Bakanlıkta Milli Teknoloji Genel Muduru olarak gorevini surduren Coştu, Boğazici Universitesi Endustri Muhendisliği mezunu.
Togg Projesi Bakanlık İzleme Komitesi, Ulusal Şarj Altyapısı Eylem Planı ve Destek Programı, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Planlamaları sureclerinde gorev alan Coştu, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ve Mobilite Teknolojileri gibi konulara olan hakimiyetiyle Turkiye'nin son donemde onem verdiği Milli Teknoloji konularında calıştı.
İyi derecede İngilizce bilen Coştu, evli ve 2 cocuk babası.