NATO'nun Kosova'daki Barış Gucu (KFOR) bunyesinde gorev yapan Turk Temsil Heyeti Başkanlığınca, Kosova'nın guneyindeki Prizren şehrinde bulunan "Zambaku" belediye kreşinin bakım, onarım ve malzeme tedariki yapılan 7 sınıfı hizmete acıldı. NATO'nun Kosova'daki Barış Gucu (KFOR) bunyesinde gorev yapan Turk Temsil Heyeti Başkanlığınca, Kosova'nın guneyindeki Prizren şehrinde bulunan "Zambaku" belediye kreşinin bakım, onarım ve malzeme tedariki yapılan 7 sınıfı hizmete acıldı.
Okulda duzenlenen acılış torenine, Turkiye'nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Bolgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Turk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Kosova Turk Temsil Heyeti Başkanı Albay Recai Yılmaz, KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan, Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj'ın yanı sıra oğrenci ve davetliler katıldı.
Bakan Damka, torende yaptığı konuşmada, eğitime yapılan her yatırımın, ulkenin refahına, kalkınmasına ve aydınlık geleceğine de yapıldığını soyledi.
Turkiye'nin Kosova'nın kalkınmasına her alanda katkı sunduğunu belirten Damka, "Her alanda kalkınmamıza ve gelişmemize katkılarını sunan ve hep yanımızda olan Turkiye Cumhuriyeti'ne, sadece guvenlik acısından değil, eğitim, sağlık ve altyapı desteklerini de sunan Turk Temsil Heyeti'ne şukranlarımı sunuyorum." dedi.
Belediye Başkanı Totaj da cocukların daha guzel ortamlarda eğitim almalarını sağlayacak bu projenin gercekleşmesinde emeği gecen herkese şukranlarını sundu.
Konuşmaların ardından davetliler, yenilenme projesinin acılış kurdelesini kesti ve sınıfları gezdi.
Proje kapsamında, 7 sınıfın tadilatı yapıldı. Tadilat kapsamında sınıflar icin bilgisayar, masa, sandalye ve diğer gerekli ekipmanlar ile cocuk gelişimini destekleyen ceşitli oyuncaklar alındı.
Ayrıca Turk Temsil Heyeti Başkanlığınca Prizren'deki Ukşin Hoti Universitesinin amfi salonu da yenilenerek hizmete acıldı.