Bu yıl duzenlenen LGS'de 562 birinci cıktı. Melek Beria Ozer, Omer Baran Şişman, Omer Aktaş, tum soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan almanın mutluluğunu yaşadı 4 Haziran 2023'te yapılan ve yaklaşık 1 milyon oğrencinin katıldığı Liselere Geciş Sistemi (LGS) sınavında, bu yıl 562 birinci cıktı. 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketini yaşayan Melek Beria Ozer, Omer Baran Şişman ve Omer Aktaş da o oğrencilerin arasında yer aldı.
BİR HAFTA DIŞARIDA KALDI

6 Şubat'ta meydana gelen depremi İskenderun'da yaşayan Melek Beria Ozer evleri hasar gorduğu icin 1 hafta dışarıda yattı. Daha sonra ailesi ile İstanbul'a goc eden Ozer, burada kısa surede yeni hayatına adapte olmayı başardı. Ozer "Artık bitti. Sınavı kazanamam diyordum. Ama vazgecmedim. Derslerimden kopmadım. Zor oldu ama başardım" diye konuştu. Ote yandan Melek'in ağabeyi Bekir Arda'nın da 2019 LGS şampiyonu olduğu oğrenildi.

Adıyaman Turkiye Petrolleri Ortaokulu oğrencisi Ahmet Yiğit Polat: Sınavlara sekizinci sınıfın başından beri duzenli bir şekilde calışa calışa tam puan aldım. Deprem tabii ki etkiledi. Biz once Mersin'e, oradan Şanlıurfa'ya gittik. Ondan sonra Adıyaman'a geldik. Yani bu ortamların hepsinde imkan bulmaya calıştım ve yaptım.

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu oğrencisi Betul Colak: Cok disiplinli calıştım, senenin başından beri. Gunde ortalama 2 saat sadece sınava hazırlık icin test cozdum. Okulum bana cok ciddi bir calışma disiplini kattı.
BİRİNCİ KARDEŞLER

Gaziantep'in İslahiye ilcesinde yaşayan oğretmen Mustafa ve Zehra Şişman ciftinin cocuklarından Omer Baran Şişman, LGS birincileri arasında yer aldı. Şişman'ın ablası Rengin Şişman'ın da 2017'deki sınavda tum soruları doğru cevapladığı oğrenildi. Depremler nedeniyle ailesiyle birlikte Şanlıurfa'ya giderek akrabalarının yanında yaşamaya başlayan Şişman, burada kısa sure kaldıktan sonra Mardin'deki KYK yurduna taşınmasıyla sınavlara calışamadı. Bir sure sonra İslahiye'de bulunan konteyner kente yerleşen Omer, konteyner icerisinde gunde 7-8 saat ders calışıp LGS'den tam puan alarak başarı elde etti.
6 Şubat depremlerinin merkez ussu Kahramanmaraş'ta, Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava zor şartlarda calışan Omer Aktaş, tum soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan almanın mutluluğunu yaşıyor.

HEM LOSEMİYİ YENDİ HEM DERECE YAPTI

Kucuk yaşlarda losemiye yakalanan 15 yaşındaki Omer Faruk Caymaz hem hastalığını yendi hem de 1 milyonu aşkın 8'inci sınıf oğrencisinin yarıştığı Liselere Geciş Sınavı'nda (LGS) buyuk başarı elde etti. Ankara'da yaşayan Caymaz, 4 Haziran'da duzenlenen 2023 LGS'de yalnızca 4 yanlış yaptı. Caymaz bu sonucla Turkiye'nin en gozde okullarına girebilecek bir performans sergilerdi. Caymaz, Turkiye genelinde başarı sıralamasında yuzde 1'lik dilime girdi.
47 ŞAMPİYON İMAM HATİPLİ

Sınavda toplam 562 oğrenci 500 tam puan aldı. İlk belirlemelere gore imam hatip ortaokullarından 47 oğrenci de 500 tam puan başarısı sağladı. İmam hatipli oğrencilerin sınav birincileri icindeki payı yuzde 8.5 seviyesinde gercekleşti.

CEYDA KARAASLANBURCU ŞEN