Turkiye'nin sağlık temalı ilk devlet universitesi olan Sağlık Bilimleri Universitesi, biyomedikal ve sağlık alanında dunya sıralamasında gecen yıla gore 82 sıra yukselerek 141'inci sıraya yukselirken, Turkiye'de ise 1'inci oldu. 2015 yılında kurulan Turkiye'nin sağlık temalı ilk devlet universitesi olan Sağlık Bilimleri Universitesi, Hollanda'nın Leiden Universitesi'ne bağlı Bilim ve Teknoloji Calışmaları Merkezi (CWTS) tarafından dunya genelinde 1.400 universitenin bilimsel araştırma performanslarını değerlendiren CWTS Leiden Ranking 2023 yılı sıralamasına gore biyomedikal ve sağlık Alanında dunya sıralamasında gecen yıla gore 82 sıra yukselerek 141., Turkiye'de ise 1. oldu.
Universite, tum bilim dalları sıralamasında bir onceki yıla gore 169 sıra yukselerek 449., Turkiye'deki universiteler arasında ise 2. sıraya yukseldi. Turkiye'den 36 universite sıralamaya dahil oldu.
CWTS Leiden Ranking 2023 sıralaması, dunya capında 1400 universiteyi kapsıyor. Bu universiteler, 2018-2021 donemi Web of Science tarafından indesklenen yayın sayılarına gore secildi. CWTS Leiden Ranking, universitelerin yayın sayılarını belirlemek amacıyla gelişmiş bir veri toplama yontemi kullanıyor. CWTS Leiden Ranking universiteleri bilimsel etki, iş birliği, yayınlara acık erişim ve cinsiyet uzerinden istatistikler sağlayan ayrıntılı bibliyometrik gostergeler kumesi uzerinden değerlendiriyor.
"Onur ve gurur duyuyorum"
Sağlık Bilimleri Universitesi Rektoru Prof. Dr. Cevdet Erdol, konuyla ilişkin yaptığı acıklamada şunları kaydetti;
"2015 yılında kurulan ve 2016 yılında eğitime başlayan Sağlık Bilimleri Universitesi'nin Rektoru olarak buyuk bir gurur icindeyim. Yaptığım her konuşmada bizim rakiplerimiz ulkemizdeki universiteler değil, dunyanın onde gelen universiteleridir dedim. Kısa vadede dunyanın ilk 500 uzun vadede de ilk 100 universitesi arasına girmemiz gerektiğine dikkat cektim ve tum calışma arkadaşlarımdan bu doğrultuda aksiyon almalarını rica ettim. Şimdi de CWTS Leiden Ranking 2023 Sıralamasında dunyanın saygın universiteleri arasına Biyomedikal ve Sağlık alanında 141., Tum Bilim Dalları alanında da 449. sıradan girmenin mutluluğunu yaşıyorum.
Uretken akademik anlayışın gecmişten geleceğe iliklenen koprusu Sağlık Bilimleri Universitesi taze bir soluk olarak eğitim hayatına yeni başlamış olmasına rağmen dunya capında koklu universitelerle yarışır hale gelmiştir ve ozellikle Biyomedikal ve Sağlık alanında bir sonraki yıl ilk 100'de yer almamız hayal değildir. Bu başarı gecmişiyle geleceğe yuruyen buyuk bir birikimin urunudur. Bu başarı aile ruhu İle birbirine kenetlenmiş asil ve azimli kadromuzun başarısıdır. Bu bir başlangıc ve biz hedeflerimize cok yakınız hamdolsun. Tum kadrolarıyla ilim ve bilim yolunda hadimiyete adanmış universitemizin elde ettiği başarılardan onur ve gurur duymaktayım. Emeği gecen akademik ve idari mesai arkadaşlarım başta olmak uzere herkese teşekkur ediyorum. Daimiyet ve kaimiyet ile calışmalarımız ve başarılarımız devam edecektir."