Kurban Bayramı tatili dolayısıyla boşalan İstanbul'da sabah saatlerinde işe gidenleri bomboş yollar ve duraklar karşıladı Kurban Bayramı'na iki gun kala İstanbul'da trafik yoğunluğu sabah saatlerinde yuzde 9 oldu.
Haftanın ilk iş gununde yola cıkanlar boş yolları gorduklerinde gozlerine inanamadı. Ana arterler ve bağlantı yolları başta olmak butun yollar acıktı.
Eğitim oğretim doneminin tamamlanması ve 9 gunluk bayram tatili dolayısıyla İstanbul'dan on binlerce kişi tatil beldelerine veya memleketine gitti.
- İstanbul sıra dışı bir pazartesiye uyandı
Normal zamanlarda haftanın ilk iş gunu yuzde 70'in uzerine cıkan İstanbul'daki trafik yoğunluğu bu sabah yuzde 10'un altına duştu. İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluk Haritasına gore yoğunluk saat 09.40'da yuzde 9 olarak kaydedildi.
Pazartesi gunleri genellikle trafiğin kilitlendiği D 100 karayolu ve bağlantılarında hicbir yoğunluk gorulmedi.
Toplu taşıma istasyonları da kalabalık değildi. İşe, okula gidenlerin sıklıkla kullandığı toplu taşıma istasyonları ender gorulen bir sakinlik yaşadı.
Taksi bulmakta gucluk cekilen D 100 karayolunda taksicilerin de yol kenarlarında sıralandığı goruldu.
Her gun metrobusle işene giden Metin Ertekin, İstanbul'daki sakinliğe şaşırdığını ifade ederek, "Pazartesi gunu normalde trafik seviyesi yuzde 70 oranında olması gerekir. Gayet rahat bir şekilde geldik. Ben de Zeytinburnu tarafına gideceğim. Aslında İstanbullulara şimdi bayram oldu. Yani İstanbul'dan gidenlere değil de İstanbul'da kalanlara bayram oldu. İnşallah biz de bu sureci değerlendireceğiz, İstanbul'un tadını cıkaracağız." şeklinde konuştu.

Yusuf Tatlı, pazartesi olmasına rağmen yolların boş olduğunu kaydetti.
Yolların ve durakların bomboş olduğunu gorunce cok şaşırdığını belirten Cetin Cİftci ise her gun işine 1 saatte giderken bugun 20 dakika ulaştığını ifade etti.