Oğretmenlerle buluşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ben ilkesel olarak zorunlu eğitim cağında ihtiyac olmadıkca, zorunlu bir durum ortaya cıkmadıkca uzaktan eğitime karşıyım" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oğretmenlerle buluşmasında Oğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki değişiklik beklentilerine ilişkin olarak devam eden hukuksal surecin sonuclanmasını beklemek gerektiğini belirtti. Tekin şunları soyledi:
ONCE MAHKEME KARARINI GORMELİYİZ
"Oğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nde acılmış bir iptal davası var ve mahkeme kararını gormeden onunla ilgili bir değerlendirmede bulunmak doğru olmaz. Eğitimin asli unsuru oğretmenlerimizdir. 'Turkiye Yuzyılı'nı da oğretmenlerle inşa edeceğiz. Dolayısıyla oğretmenlerle ilgili atılması gereken adımlar var. Ama bunu yaparken yuksekoğretim kurumları da goz onunde bulundurularak eğitim sureci nasıl olmalı, oğrenci alımı, eğitim oğretim programları, mezuniyetler, uygulamalar gibi hususlar bir pakette ele alınmalı. Bizim burada uğraştığımız konulardan bir tanesi ise fiziki altyapı. Yani derslik başına duşen oğrenci sayısı. Tum bunlar gundemimizdeki konular. Sayın Cumhurbaşkanımıza da ben birebir oğretmen yetiştirmek icin neler yapacağımıza dair bir sunum yaptım. Cağın gereksinimlerine uygun duzenlemeler yapmayı ongoruyoruz.
KARAR SURECLERİNE OĞRETMENLERİ DAHİL ETMEK İSTİYORUZ
Oğretmenler Odası Buluşmaları'nı hayata gecirirken şunu duşunduk; birlikte calıştığımız arkadaşlarımızla neyi nicin yapmak istediğimizi paylaşalım istedik. Birlikte hareket edersek ancak o zaman yapmak istediğimiz şeyleri yapabileceğimize inanıyoruz. Cunku merkezden belirlediğimiz ve hayata gecirmek istediğimiz projelerden sahada calışan arkadaşlarımız habersizse bunun bir anlamı ve bir esprisi olmaz diye duşunuyorum. O yuzden once yapmak istediğimiz şeyleri burada oğretmenlerimizle paylaşalım istedik. Konuyla ilgili oğretmenlerimizin duşunceleri, oneri, talep ve beklentilerini dinlemek istedik. Sahada ihtiyac duyulan veya bilemediğimiz konular varsa onları oğrenmek istiyoruz. Cunku sahada, taşrada, okullarda bizim yukumuzu siz cekiyorsunuz. Ayrıca oğretmenlerimizin sahada yaşadıkları sorunlarını, bize aktarmak istediği konuları da oğrenmek istiyoruz. En onemlisi karar sureclerimizde oğretmenlerimizi surecin icine dahil etmek istiyoruz."
"ZORUNLU BİR DURUM ORTAYA CIKMADIKCA UZAKTAN EĞİTİME KARŞIYIM"
Uzaktan eğitime ilişkin soru uzerine Tekin, "Oğretmen, eğitimin asli unsurudur. Bir oğretmen oğrenciye yeri geldiği zaman anne, yeri geldiği zaman ağabey, kardeş olur. Bunu ekrandan yapacağız demek bana doğru gelmiyor. Ben ilkesel olarak zorunlu eğitim cağında ihtiyac olmadıkca, zorunlu bir durum ortaya cıkmadıkca uzaktan eğitime karşıyım, bunu acık soyluyorum." değerlendirmesinde bulundu.