İzmir'de bir restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, hastanede hayatını kaybeden ve olum nedeni 'belirsiz' olarak kayıtlara gecen Ece Melisa'nın (5) detaylı otopsi sonucu aradan gecen 454 gune rağmen henuz cıkmadı. Bu surecte kanser nedeniyle bir goğsu alınıp, kalp yetmezliği ceken anne Hasret Mercankaya (34), "Onca zaman gecmesine rağmen hala otopsi sonucunda da bir gelişme yok" dedi. Belcika'dan tatil icin Aydın'ın Didim ilcesindeki yazlık evlerine gelen emlak danışmanı Cihan Mercankaya (38), eşi Hasret Mercankaya, cocukları Ece Melisa Mercankaya ve Ege Mercankaya (4), gecen yıl 13 Nisan'da, İzmir'in Gaziemir ilcesindeki restoranda yemek yedi.

4 kişilik aile, yemek sonrası Didim'e dondu. Bir sure sonra Hasret Mercankaya ile cocukları rahatsızlandı. Didim Devlet Hastanesi'ne birkac kez giden anne ile 2 cocuğuna teşhis konulamadı. Ece Melisa'nın 17 Nisan'da durumu ağırlaşınca aile fertleri, yine aynı hastaneye gitti.
ECE MELİSA HAYATINI KAYBETTİ
Ece Melisa ile durumu daha iyi olan annesi Hasret Mercankaya, Aydın Adnan Menderes Universitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, Ege Mercankaya ise 1 gun sonra Ege Universitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hasret Mercankaya taburcu edilirken, kızı Ece Melisa ise kurtarılamadı. Ege Mercankaya da 13 Haziran'da tedavisinin ardından taburcu edildi.
Ece Melisa'nın on otopsi raporunda olum nedeni ise 'belirsiz' olarak kayda gecti. Ece Melisa'dan alınan ornekler ile yapılan detaylı otopsinin sonucu aradan gecen 454 gune rağmen henuz cıkmadı.
DEDESİ DE HASTALIĞA YAKALANDI
Kızını kaybetmenin acısını yaşayan Hasret Mercankaya, meme kanseri tedavisi icin gecen yıl aralık ayında eşi ve oğlu ile Belcika'ya dondu. Doktorlar, tetkikler sonrası Hasret Mercankaya'nın sol memesini operasyon ile aldı. Hasret Mercankaya'nın babası Davut Ulgen de aşırı stres ve sıkıntıdan; insan vucudu savunma sisteminin, trombositleri zarar verici etki olarak kabul edip işaretlemesi ve imha etmesiyle oluşan rahatsızlık olarak bilinen İmmun Trombositopenik Purpura (İTP) hastalığına yakalandı.
'OTOPSİ SONUCUNU BEKLİYORUZ'
Kanser hastası annesi Hasret Mercankaya'ya ise bu kez de kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Kızını kaybettikten sonra buyuk uzuntu yaşadığını belirten Mercankaya, "Aksilikler bitmedi. Bir sure once sol goğsum operasyon ile alındı. Şimdi de kalp yetmezliği yaşıyorum. Ayrıca aradan onca zaman gecmesine rağmen hala otopsi sonucunda da bir gelişme yok.Oğlum Ege Mercankaya ile guc bulmaya calışıyorum. Ancak kalbim gucsuzleşti. Şimdi de kalp sorunum var.

Yaşıma gore, kalbim daha yaşlıymış. Kalp pompalama gucu normal bir insanda, 55/60 olması gerekiyor. Benim ise 40'a duşmuş. İlac tedavisi goruyorum. Kalbimi stabil tutmaya calışıyorlar. Bir de otopsi sonucunu bekliyoruz. Artık sonucun cıkmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.