Bolu'dan CHP Genel Merkezi'ne 'Değişim ve Adalet' yuruyuşu başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, CHP Genel Merkezi'ne 15 kilometre kala basın acıklamasında bulundu. Bugunku yuruyuşten sonra genel merkeze 4-5 kilometre mesafede kamp kuracaklarını belirten Ozcan, "Yarın saat 17.00'de de genel merkezde olacağız. Genel merkez yetkililerinden once şunu rica ediyorum; lutfen partinin avlusunu bize acın, mesajlarımızı net bir şekilde verebilelim. Niye değişim istiyoruz, niye istifa edin diyoruz bunları size net bir şekilde, derli toplu anlatalım. Akabinde Genel Başkan ile o mesajdan sonra, o konuşmadan sonra, o acıklamadan sonra son kez bir goruşme cağrım oldu. Eğer Genel Başkan 28 yıllık bir parti emeklisine randevu verirse niye değişim icin yuruduğumu, niye istifa etmesinin şart olduğunu kendisine bugune kadar kimsenin anlatmadığı acıklıkta, netlikte gozlerinin icine bakarak anlatmak istiyorum. Genel Başkan'dan da randevu talebime cevap bekliyorum" diye konuştu.
"Yuruyuşumun sebebini yarın Anıtkabir'de deftere yazacağım yazıyla ozetlemiş olacağım"
Yarın genel merkeze gitmeden once bir grupla birlikte saat 12.00'de Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirten Ozcan, "Anıtkabir'deki defteri de zaten ozetle bu yuruyuşun sebebini, aziz atamıza acıklayıcı bir metni de kaleme aldım. Onu da yarın Anıtkabir'de deftere yazacağım yazıyla ozetlemiş olacağım" dedi.
"Kurultayda karşınıza sizi yenecek biri cıkmazsa ben yeterli imzayı toplayıp aday olarak cıkmaya hazırım, korkmayın"
Disiplin kurulu surecine değinen Ozcan, "Disiplin Kurulu dun tedbir isteme itirazı oy cokluğuyla reddetmiş. Oncelikle her turlu baskıya rağmen burada hakkaniyetli, adil davranan Yuksek Disiplin Kurulu (YDK) uyelerine cok teşekkur ediyorum. Oyle gorunuyor ki ayın 20'sinde Kılıcdaroğlu, beni partiden attırmaya kararlı. Ben tabii ki savunmamı hazırlayacağım ama şu anda Kılıcdaroğlu ve MYK'sının (Merkez Yonetim Kurulu) YDK'ye ne kadar buyuk baskı yaptığının farkındayım. YDK'daki arkadaşlarıma cağrıda bulunuyorum; lutfen, kamuoyunu dinlesinler. Hukuki bir karar versinler. Ben ayın 20'sinde gideceğim ama hala neyle suclandığımı bilmiyorum. Benim tedbirim hala niye devam ediyor, niye devamına dair karar verdiler ben bunu bilmiyorum. Acaba benim hangi konuşmam, hangi paylaşımım sebebiyle tedbirli olarak disipline verildiğimi YDK uyeleri ile paylaştılar mı? Ben Kılıcdaroğlu'na şunu soyluyorum; lutfen baskı yapmayın. Kurultay tarihini bir an once acıklayın. Benim tedbirimi kaldırmak suretiyle benim hakkımı verin. Eğer kurultayda karşınıza sizi yenecek biri cıkmazsa ben yeterli imzayı toplayıp, aday olarak cıkmaya hazırım. Korkmayın" ifadelerini kullandı.
"İnşallah partinin kapılarını halka kapatmazlar"
Partiye alınmayacağı iddialarına ilişkin bir gazetecinin CHP'li Faik Oztrak'ın, "Her vatandaş gibi gelir, cayını kahvesini icer" sozunu hatırlatması uzerine partiye alınmama ihtimalini de değerlendiren Ozcan, "Biz acıklamamızı bir şekilde yapacağız. Partiye alıp almamak onların keyfine kalmış değil, biz Faik Bey'in veya Kılıcdaroğlu'nun evine gitmiyoruz. Evine gitsek almayabilir. O, onun doğal hakkı ama parti hepimizin partisi, Mustafa Kemal Ataturk'un partisi, halkın partisi. Dolayısıyla halka ve partililere kapıyı kapatmak duşuncesi bile tuyleri urpertiyor. Biz bunun duyumlarını onceden aldık. Aksiyon aldığımız icin asilzade Faik Oztrak, boyle bir acıklama yapmak zorunda kaldı ama yarın partinin kapıları acık mı olacak kapalı mı olacak bunu hep birlikte yaşayarak goreceğiz. İnşallah partinin kapılarını halka kapatmazlar" dedi.