Eğitim-Bir-Sen 2023 yılı oğretmenlerin il ici isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu icin aranan uc yıllık calışma suresinin hesabında 31 Aralık tarihinin esas alınması konusunda duzenleme yapılmasını talep etti. Eğitim-Bir-Sen'in konuya dair acıklaması:
"Personel Genel Mudurluğu'nce 10 Temmuz 2023 tarihinde "2023 Yılı Oğretmenlerin İl İci İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu" yayımlanmıştır. Soz konusu duyuru ekinde, yer değiştirme kılavuzunda, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında gorev yapan kadrolu oğretmenlerin, 2023 yılı il ici isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu icin 30 Eylul 2023 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az uc yıllık calışma suresini tamamlamış olmak şartı aranmaktadır. Ancak, coğunlukla yaz tatili donemlerinde, eğitim-oğretim yılına başlanmadan evvel gercekleştirilen oğretmen ilk atama işlemlerinin, guvenlik soruşturması ve arşiv araştırması başta olmak uzere, ceşitli nedenlerle 30 Eylul tarihinden sonra sonuclandırılabildiği, cok sayıda oğretmenin atama kararnamelerinin bu tarihten sonra duzenlendiği ve fiilen gorevlerine gec başlayabildikleri bilinmektedir.
Nitekim daha onceki yıllarda bu gerekcelerle, bakanlık tarafından yapılan il ici yer değişikliği işlemlerinde uc yıllık calışma suresinin hesabında 31 Aralık tarihi esas alınmıştır.
Bu nedenle, bakanlık, 2023 yılı oğretmenlerin il ici isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu icin aranan uc yıllık calışma suresinin hesabında 31 Aralık tarihini esas almalıdır."