15 Temmuz hain darbe girişiminde halkı hedef alıp bombalar yağdıran Fetullahcı Teror orgutunun tum yaşananlara rağmen yapılanma faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiği ortaya cıktı. Antalya merkezli 5 ilde yapılan operasyonda orgutun kurduğu "Eğitim kocluğu" biriminde orgut uyelerinin cocuklarına orgutsel eğitim verdiği, cezaevinden cıkan ve ihrac olan emniyet mensuplarını da orgute yeniden kazandırmak icin faaliyet yurutulduğu ortaya cıktı. Operasyonda eğitim kocluğu yapan şuphelilerin de aralarında bulunduğu 19 kişi gozaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kacakcılık ve Organize Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu ekipleri, Fetullahcı Teror orgutune yonelik yuruttuğu soruşturmada, orgut uyelerinin yeniden yapılanma faaliyetlerini devam ettirdiğini belirledi.
İhrac emniyet mensupları mahrem yapılanmasına yonelik soruşturmada, tespit edilen 24 zanlının FETO uyeliği sucundan yakınları cezaevinde olan kişilere "Maişet" adı altında belirlenen miktarlarda destek sağladığı, cezaları kesinleşen orgut uyelerini illegal yollardan yurtdışına kacmaları icin oncu ve artcılı şekilde araclarla Edirne iline goturerek kacmalarına yardımcı oldukları belirlendi.
EĞİTİM KOCLUĞU BİRİMİ KURMUŞLAR
Orgut uyelerinin, FETO ile bağlantılı ailelerin cocuklarının orgutle iltisaklı oğretmenler olan eğitim koclarına teslim ederek ozel ders adı altında orgutsel ders verdikleri, cezaevinden yeni tahliye olan orgut uyelerinin tekrar orgut icerisinde gorev almalarına yonelik calışmalar yuruttukleri, ihrac emniyet mensuplarını da tekrar orgute kazandırmayı amacladıkları tespit edildi. Yapılan calışmaların ardından orgutun Antalya merkez ve Kumluca yapılanması icerisinde aktif olarak yer aldıkları belirlenen 24 şuphelinin yakalanması icin Antalya, Ankara, Manisa , Denizli ve Isparta'da eş zamanlı operasyon duzenlendi.
Halit TURAN