Antalya'da yaşayan maden muhendisi Yasin Unver (32), eşine duğunde takılan altınların değerini katlamak isterken dolandırıldı. 'Forex' yatırımı adı altında parca parca 420 bin lira yatıran Unver, dolandırıldığını sosyal medyadan oğrendikten sonra şikayetci oldu. Antalya'da yaşayan maden muhendisi Yasin Unver, 'Forex' yatırımı adı altında Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izinli faaliyet gosterdiklerini one surerek, aylık yuzde 25-50 kar vaadiyle yatırımcılardan para toplayan şebekenin ağına takıldı.
Unver, Sermaye Piyasası Kurulu onaylı bir firmanın borsa hisseleriyle ilgileniyordu. Bu sırada Unver'in numarasını bulan dolandırıcılar surekli arayarak, 'Borsanın 1 ayda kazandırdığını 1 haftada kazanalım' diyerek ikna ettiler.
Daha sonra dolandırıcılar, tam bir hafta boyunca Unver adına acılan hesabın kapanacağını, parasının boşa gideceğini soyleyerek Unver'den hesaba para yatırmalarını istedi.
Parca parca yaklaşık 420 bin lira yatıran Unver, dolandırıldığını ise sosyal medya uzerinde cıkan bir haberden oğrendi.
"KREDİ BORCUMU KAPATMAK İCİN BUYUK OYNADIM"
Kredi borcunu kapatma hevesiyle parayı yatırmaya başladığını soyleyen Unver, surecle ilgili şunları anlattı:
"Kucuk paralarla ikna ettiler. Guvenilir olduklarına dair beni ikna etmeye calıştılar '250 dolar ile başlayın, memnun kalmazsanız tekrar cıkarsınız' gibi cumleler kurdular. Ben de panik havasında olduğum icin oncelikle 500 dolar ile başladım tabii bir miktar kazandırdı.
Kendi kendime al sat yapmaya başladım biraz kazandım, biraz kaybettim. İlerleyen zamanlar da bana bu olayın cok ciddi olduğunu biraz buyuk yatırımlar yaparak buyuk kazanırız diyerek kendi yatırımcılarının ekran goruntusunu atıp '10 bin dolar yatırdı 300 bin dolar oldu' gibi rakamlar gosterdiler.
Benim de kredi borclarım olduğu icin bir an once kapatma hevesiyle azar azar paraları yatırmaya başladım. Once 20 bin lira, daha sonra 30 bin yatırdım. Oncelikle kazandırdılar ama 15 gun parayı cekememe kuralı koydular. Sonra piyasa kotuye gidiyor diyerek ters işlemle butun parayı kaybetti gosterdiler.
Tabii ben de uygulamadan goruyorum. Hesapta para kalmamış, bakiye sıfırlanmış. Hemen beni arayarak once 50 bin daha sonra da 150 bin lira yatırmamı istediler. Ben de 'tamam' dedim mecburen, cunku 100 bin lira kaybetmişim bir umutla kazanayım 100 bin liramı da cıkayım demiştim.
3 gun sonra yine aynı olay, 'piyasa ters koşe yapıyor destek cıkmalısınız. Yoksa hesap yine bloke olacak' diyerek bana panik ve korku yaşattılar. Ben de geri kalan ne varsa yatırmıştım. Sosyal medyada gezerken bu işlemlerin dolandırıcılığı olduğunu gorduğum de başımdan aşağı kaynar sular indi. Her gecen gun bakiye eriyordu dolandırıldığımı anlamıştım"
"AİLEM OĞRENDİKTEN SONRA EVDE MATEM HAVASI VARDI"
Duğunde eşine takılan altınları bozdurup para yatırdığını ifade eden Unver şoyle dedi: "Kaybettiğim para benim evliliğimdeki takılan takılar, altın ve bileziklerdi. Ailem oğrendikten sonra evde matem havası vardı.
Psikolojim bozulmuştu o zaman nasıl boyle bir olaya karıştığım icin kendimi hic affetmeyeceğim.
İntihar etme seviyesine gelmiştim ailem bana cok destek verdi onların sayesinde bu psikolojiyi yendim tabi arta kalan kredi borcları da beni hala maddi olarak cok zorluyor."
AVUKATI ARACILIĞIYLA ŞİKAYETCİ OLDU
Dolandırıcıların İstanbul ve Gaziantep'te paravan şirket kurduğunu tespit eden Yasin Unver'in avukatı Ebubekir Taha Ozen, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Ozen, "Bu tarz dosyalarda vatandaşlarımız savcılıklara gittiği zaman bu suc duyurularının hassasiyetle incelenmesi gerekiyor. Bu dosya uzerinde kurulan paravan şirketlerin birisi İstanbul diğeri ise Gaziantep'te. Dosyanın takipcisi olacağız" ifadelerini kullandı.