Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, oğretmene kademeli rotasyon uygulanmasının işlevsel bakımdan hicbir anlamı olmadığını, dolayısıyla bu uygulamanın gercekleşmemesi gerektiğini dile getirdi. Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, oğretmenlere kademeli rotasyon getirileceğine dair kamuoyunda gundeme gelen haberlere ilişkin değerlendirmede bulundu.
Oğretmenlere kademeli rotasyon uygulamasının daha onceki yıllarda oğretmenleri huzursuz edecek şekilde cokca tartışıldığını hatırlatan Geylan, "Oğretmene rotasyon uygulanmasının işlevsel bakımdan hicbir anlamı yoktur. Rotasyonun gerekcesi olarak ileri surulen temel etken, 'makam/işletme korluğu' oluşmasıdır. Oysaki, oğretmenlerimiz icin boyle bir durum soz konusu değildir. Cunku oğretmen, her yıl yeni bir oğrenci ve veli kitlesi ile muhatap olmaktadır" dedi.
"Her sene değişen oğrenci/veli kitlesi ve belli donemler itibariyle yonetici kadrosunun da değiştiği bir işyeri ortamında oğretmenlerimiz bakımından makam/işletme korluğu nasıl soz konusu olabilir" ifadelerine yer veren Geylan, şoyle devam etti:
"Dolayısıyla oğretmenlerimizi huzursuz kılacak boylesi garabet bir uygulamaya asla yol acılmamalıdır. Eğer ki, eğitimin taşıyıcı unsuru olan oğretmenlerimizin meselelerine yoğunlaşılacak ise; Sozleşmeliden kadroya gecen meslektaşlarımız başta olmak uzere eş durumu mağduriyeti kokten cozulsun. Ayrımcılığa son verilerek, butun oğretmenler sadece kadrolu istihdam edilsin. İl ici sıra tayin uygulaması getirilerek yıllardır nakil bekleyen oğretmenlerimizin talebine kulak verilsin. Ek ders ucretleri komik rakamlardan kurtarılarak oğretmenin emeğinin karşılığı odensin. OMK'de hızlıca duzenleme yapılarak oğretmenlerin kariyer basamakları hizmet yılı esasına gore belirlensin. Oğretmene şiddete karşı caydırıcı ve etkili tedbirler alınsın. Mesleğin itibarını artıracak tedbirler alınsın. Maaş karşılığı ders saatleri 15 saate eşitlenerek adaletsizlik giderilsin. Oğretmenlerin "ne iş olsa yapar" anlayışıyla kimi mulki amirler tarafından maraba gibi gorulmesinin onune gecilsin. Oğretmene rotasyon uygulamasının mucidi olan donemin Milli Eğitim Bakanının dediği gibi attığınız taş urkuttuğunuz kurbağaya değmeyecektir."