Proje kapsamında sosyal medyada icerik uretme, reklama cıkma, dijital platformlarda ticaret yapma gibi konularda esnafa eğitim verildi Dijitalleşen iş hayatında esnafın gorunurluğunu artırmak icin hayata gecirilen "Esnaflar Dijitalleşiyor Projesi"ne 295 bine yakın esnaf katıldı.
Ticaret Bakanlığı himayesinde, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ile İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası iş birliğinde ve HalkBank ana sponsorluğunda hayata gecirilen "Esnaflar Dijitalleşiyor Projesi" tamamlandı.
Gecen yıl eylul ayında başlatılan proje kapsamında verilen "Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yonetimi" eğitimlerine yaklaşık 295 bine yakın esnaf katıldı.
Esnafa sosyal medyada icerik uretme, reklama cıkma, dijital platformlarda ticaret yapma konularında eğitimlerin verildiği proje kapsamında, geleneksel yontemle ticaret yapan esnafa da dijital platformlar hakkında bilgi verildi.
Yuz yuze ilk eğitimin İSTESOB'da verildiği projenin sosyal medya platformlarında ve acık hava reklam alanlarında tanıtımı da gercekleştirildi.
- Cok sayıda esnaf odası katıldı
Proje boyunca ceşitli odalar ve belediyeler ile iş birliği yapıldı. 77 saat online eğitim verilirken, cok sayıda yuz yuze organizasyon da duzenlendi. Online platformda verilen eğitim icerikleri YouTube kanalı uzerinden erişilebilir oldu.
Esnaflar Dijitalleşiyor Projesi'ne servisci, berber, kuafor, terzi, oto galerici, fırıncı, otobuscu, taksici ve kantinci esnaf odalarının aralarında bulunduğu cok sayıda odadan esnaf katıldı.