Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenmeyen Nemrut Dağı Oren Yeri, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor- Adıyaman Kultur ve Turizm Muduru Abuzer Gelse:- "Guney Kore'den 2023 yılı icin 136 kafileyle bağlantı yapıldı. Kanada, İtalya ve Almanya'dan gelen turistlerimiz var" - "Guneşin doğuşunun ve batışının dunyada en guzel izlendiği yer" olarak bilinen UNESCO Dunya Miras Listesi'ndeki Nemrut Dağı, Uzak Doğulu turistleri de ağırlıyor.
Turkiye'nin 1987 yılında UNESCO Dunya Miras Listesi'ne kabul edilen ucuncu onemli eseri Nemrut Dağı, başta Guney Kore, Japonya ve Cin olmak uzere dunya genelinden turistleri konuk ediyor.
Bolgeye gelen misafirler, Nemrut Dağı'na ulaşmak icin dik yamactan yaklaşık 40 dakika suren 800 metrelik zorlu yuruyuşle 2150 rakımlı dağın zirvesine ulaşıyor.
Ziyaretciler, milattan once 163 ila milattan sonra 72 yıllarında varlık gosteren Kommagene Krallığı'ndan kalma dev heykeller eşliğinde guneşin doğuşu ve batışını izleme fırsatı da buluyor.
Rehberler eşliğinde Nemrut Dağı'na cıkarak buradaki tarihi yapıları inceleyen turistler, bolgede fotoğraf ve video cekiyor.
Adıyaman Kultur ve Turizm Muduru Abuzer Gelse, AA muhabirine, kentin tarihi ve doğal guzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırladığını soyledi.
Nemrut Dağı'nın onemli tarihi yerlerden olduğunu anlatan Gelse, şunları kaydetti:
"Adıyaman'da depremden hemen sonra turizm acenteleri ve otellerimizle toplantılarımızı yaptık ve bir hasar tespiti yapıldı. Sonrasında hızlı şekilde otel işletmeleri ve turizm acentelerimizin faaliyetlerine başlayabilmeleri icin maddi ve manevi destekleri sunduk. 2 Nisan'da turizm sezonunu actık. Guney Kore'den 2023 yılı icin 136 kafileyle bağlantı yapıldı. Kanada, İtalya ve Almanya'dan gelen turistlerimiz var. Aynı zamanda yerli ziyaretcilerimizin de Adıyaman'ın guzelliklerine ilişkin ilgileri devam ediyor."
Kentteki muze ve oren yerlerini gecen yıl yaklaşık 350 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Gelse, "Adıyaman an itibarıyla depremin sıkıntılı donemini atlatmış gerek konaklama tesisleri itibarıyla gerekse muze ve oren yerleriyle herhangi bir sıkıntının olmadığı bir yer. Herkesi Adıyaman'a davet ediyoruz." dedi.
Gelse, Nemrut Dağı'nın doğu, batı, kuzey ve guneyinde izleme terasları bulunduğunu ifade etti.
Bolgede ziyaretcilerin konaklayacağı alanların da bulunduğunu aktaran Gelse, "Ziyaretcilerimiz Nemrut Dağı Oren Yeri'ni ziyaret edebilirler. Gun doğumu ve gun batımı eşsiz bir manzara sunuyor." diye konuştu.
- "Gun batımı en guzel buradan izleniyor diye geldim"
Guney Koreli Kim Ki Taek, Nemrut Dağı'nın tarihinin onemli olduğunu belirtti.
Bolgeyi internetten gorup geldiklerini dile getiren Taek, "Arkadaşlarımız buraya geldiklerinde hepsi beğendi. Ben de internetten ve televizyondan gormuştum. İlk defa geldim ve cok beğendim." dedi.
Aynı ulkenin vatandaşı Eom Gyusık ise Turkiye hakkında internetten surekli araştırmalar yaptığını kaydetti.
Nemrut Dağı'nı cok beğendiğini vurgulayan Gyusık, "Daha once Turkiye'nin guzelliklerine bakmıştım. Nemrut Dağı'nı da oradan gordum. Gun batımı en guzel buradan izleniyor diye geldim, cok beğendim. Arkadaşlarıma burayı soyleyeceğim ve buraya tekrar beraber geleceğiz." ifadelerini kullandı.