"Demokrasimize ve milletimize kasteden hain teror orgutunu lanetliyor, demokrasi uğruna can veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şukranlarımı sunuyorum" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, gazileri minnetle andığını belirterek, "Demokrasimize ve milletimize kasteden hain teror orgutunu lanetliyorum." ifadesini kullandı.
Kılıcdaroğlu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gunu" dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Kılıcdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
"15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl donumunde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain teror orgutunu lanetliyor, demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şukranlarımı sunuyorum.
Aynı menzile yuruyen demokrasi karşıtı yapıların cıkar catışmasının, ulkemizi 15 Temmuz karanlığına suruklediğini ve 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL yoluyla Turkiye'yi bir diktatorluk rejimine donuşturduğunu asla unutmayacağız.
Mutlaka ama mutlaka, hain teror orgutunun siyasi ayağını ortaya cıkaracak, hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tum faillerinden soracağız."