OSS'yi kazanamamasına rağmen hulle yoluyla Yıldız Teknik Universitesi'ne kayıt yaptırdığı ortaya cıkan Orhan Tan'ın babası Muğla Universitesi Rektoru Prof. Dr. Şener Oktik ile Muhendislik Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Mustafa Sunu arasında ilginc bir dava devam ediyor. Mustafa Sunu, hukukî mucadeleyle rektorden aldığı parayla arabasını yeniledi, arkasına da 'Rektorum sağ olsun' yazdırdı.

Universitede 5 yıldır suren dava şoyle gelişti: Prof. Dr. Mustafa Sunu, 2003 yılında maden muhendisliği bolumunde gorev yaparken 2 yıl Milas; 3 yıl da Yatağan'da meslek yuksekokullarına rektor emriyle gonderilir. Rektorluk, Sunu'yu her yıl 1'er yıllık surelerle gorevlendirir. Secimlerde rektore oy vermediği ve universitede dik duruş sergilediği icin surgun gonderildiğini iddia eden Prof. Dr. Sunu, "Madem surgun gonderiliyorum, o zaman harcırahımı verin." diyerek her yıl universiteden para ister. Ancak rektorluk, gorevlendirmelerin kanun gereği olduğunu ve para verilmeyeceğini savunur. 3 yıl boyunca harcırah alabilmek icin rektorlukle yazışmalar yapan Prof. Dr. Mustafa Sunu'ya sonunda Maliye Bakanlığı kararıyla 7 bin 500 YTL harcırah odenmesi emri cıkar. Ancak Sunu, Milas Sıtkı Kocman Meslek Yuksekokulu'nda gorev yaptığı 2003 yılındaki 2 yıllık doneme ilişkin harcırahıyla birlikte toplam 15 bin YTL para alması gerektiğini belirtir. Rektor Oktik, Mustafa Sunu'ya suresi icinde mahkemeye başvurmadığı gerekcesiyle bu parayı veremeyeceğini bildirir. Bunun uzerine Prof. Dr. Mustafa Sunu, Rektor Oktik'i mahkemeye verir.
'Adalet sonunda yerini buldu'
Rektor Şener Oktik aleyhine actığı davayı kazanan Prof. Dr. Mustafa Sunu, Yatağan'a gonderildiği doneme ilişkin aldığı 7 bin 500 YTL'lik harcırahla arabasını yeniledi. 2008 model yeni bir araba alan Sunu, arabanın arkasına da 'Rektorum sağ olsun' yazdırdı. Muğla sokaklarında 'Rektorum sağ olsun' yazısıyla dolaşmaya başlayan Mustafa Sunu, "Herkes merak ediyor. Bugune kadar 'Babam sağ olsun' şeklinde yazılar gorduklerini ifade eden vatandaşlar 'Rektorum sağ olsun' yazısı karşısında şaşırıyor. Ben de bana cektirilen sıkıntıları anlatma fırsatı buluyorum." diye konuşuyor. 5 yıl boyunca cok buyuk sıkıntılar cektiğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Sunu, "Adalet yerini buluyor, bulacak. Ben universitede statukoya boyun eğmediğim icin 5 yıl boyunca ilce ilce surgun edildim; ama adalet sonuda yerini buldu. Benim bu kararımdan sonra insanları ilce ilce surgun edemiyorlar. Cunku universitede harcırahlar yuksek cıktığı zaman Maliye Bakanlığı hesap soruyor." ifadelerini kullanıyor.