Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Ozer, şirketine ilişkin Vergi Denetim Kurulu'na istenen belgeleri vermediği gerekcesiyle yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. Vergi Usul Kanunu'nun 'kacakcılık' sucundan 7 ay 15 gun hapsine karar veren mahkeme Ozer'in cezasında ilginc gerekcelerle indirime gitti. Ozer hakkında verilen ilk hapis kararında sosyal ilişkileri, suctan sonraki davranışları indirime konu başlıklar oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye gore, Vergi Denetim Kurulu tarafından Faruk Fatih Ozer'in şirketine ilişkin 2017 yılına ait hesapların incelenmesi yapıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda 30 Ekim 2021 tarihinde Ozer'e tebligat cıkarılarak işletmesine ilişkin belgeleri ibraz etmesi istendi. Ancak tebligata rağmen istenilen belgeleri yasal sure icinde ibraz etmediği ortaya cıktı.

Ozer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" sucundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı.
"O TARİHTE BEN DEĞİL KAYYIM VARDI" SAVUNMASI
İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan Faruk Fatih Ozer davanın karar duruşmasında, "Suc tarihinde şirket yetkilisi ben değildim, kayyım atanmıştı. Bu nedenle istesem de defterleri ibraz edemezdim, şirket benim yonetimimde değildi" savunması yaptı.

Cumhuriyet Savcısı, Vergi Usul Kanunu'nun "kacakcılık" sucundan Ozer'in 5 yıla kadar hapsini talep etti. Mahkeme ise kararını verdi.
BİR GARİP İNDİRİMLE 7 AYLIK CEZA
Faruk Fatih Ozer'in Vergi Usul Kanunu'nun "kacakcılık" sucundan once 1 yıl 6 ay hapsine karar veren mahkeme, sosyal ilişkileri, suctan sonraki ve yargılama surecindeki davranışları ile cezanın geleceği uzerindeki olası etkileri gibi gerekcelerle cezasında indirime gitti.
7 ay 15 gun hapsine karar vererek cezayı erteledi. Boylelikle bir mahkemeden Ozer hakkında ilk hapis kararı cıkmış oldu.

Ozer'in "orgut kurma ve yonetme" , "suctan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "nitelikli dolandırıcılık" suclarından 40 bin 464 yıla kadar hapsinin istendiği Thodex davası ise İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde suruyor.
ARZU KAYA