Yuksekoğretim Kurulu (YOK) tarafından belirlenen programlara mahsus olmak uzere, universitelerden talepte bulunulması halinde "not ortalaması" kısıtı aranmadan cift ana dal ve yan dal eğitimi yapılabilecek. Yuksekoğretim kurumlarında on lisans ve lisans duzeyindeki programlar arasında geciş, cift ana dal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yonetmelikte değişiklik yapılmasına dair yonetmelik, Resmi Gazete'nin bugunku sayısında yayımlandı.
Yurt dışında kurulmuş bir universiteden yurt icindeki yuksekoğretim kurumlarının başarı sıralaması şartı aranan programlarına yatay gecişi duzenleyen hukumde duzenleme yapıldı.
Buna gore oğrencinin yuksekoğrenimine başladığı yıl, kayıtlı olduğu universitenin YOK tarafından esas alınan sıralama kuruluşlarının Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking dunya universiteler sıralamalarının en az ucunde ilk 400'luk dilim icerisinde yer alması ve ilgili donem, sınıf ve başarı şartlarını taşıması gerekecek.
- Cift ana dal ve yan dal eğitimine yonelik yeni hukum
Yeni duzenlemede, cift ana dal ve yan dal eğitimlerine ilişkin de yeni hukumler yer aldı. Bu kapsamda, YOK tarafından belirlenen diploma programlarına kaydolan oğrenciler, universitelerine talepte bulunmaları halinde YOK tarafından belirlenecek programlarda cift ana dal ve yan dal eğitimi yapabilecek.
Bu programlar arasında yapılacak cift ana dal ve yan dal eğitim ve oğretiminde, gerekli "not ortalaması" kısıtı uygulanmayacak. Uygulama 2023 YKS'den itibaren uygulanmaya başlayacak.
Oğrenciler program tercihi yaparken bu konuya ilişkin acıklamayı programın koşullarında gorebilecek.