Sultan Irmak'ın bir apartman dairesinde başından vurulmuş halde olu bulunmasıyla ilgili devam eden davada mahkeme heyetince, tutuklu sanıklar Berk Tekcan'ın oy cokluğuyla, Hacı Yakup Karaca ve Kadir Ceribaşı'n ise oy birliği ile ayrı ayrı beraatlerine karar verildi. Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya, tutuklu sanıklar Berk Tekcan, Hacı Yakup Karaca, Kadir Ceribaşı ve Sultan Irmak'ın yakınları ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanının cumhuriyet savcısına soz vermesi uzerine, iddia makamı esas hakkındaki mutalaasının tekrar etti. Mutalaaya karşın savunma yapan sanıklar, haklarında bulunan suclamaları kabul etmeyerek tahliyeleri ile birlikte beraatlerini mahkeme heyetinden talep etti. Sanık Karaca,maktul Sultan Irmak ile aralarındaki ilişkide bir sorun olmadığını tekrarlarken, "Maktul Sultan'ı oyle gorduğumde dunyam başıma yıkıldı. Oturup ağladım. Başından akan kanı gorunce her şey karıştı bende, hatırlamıyorum. Hatırladıklarım da kesik kesik. Ben Sultan'ı oldurmedim" diye konuştu.
Sanık beyanlarının ardından duruşmaya verilen ara sonrası kararını acıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Berk Tekcan'ın oy cokluğuyla, Hacı Yakup Karaca ve Kadir Ceribaşı'n ise oy birliği ile ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Kararı duyan maktulun yakınları, izleyici kısmındaki barikatlardan atlamak suretiyle sanıkların oturduğu tarafa gecmeye calıştı. Sanıklara ve mahkeme heyetine saldırmaya calışan kişilere, duruşmada guvenlik sebebiyle bulunan, cevik kuvvet polisleri mudahale etti.