Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evlilik Oncesi Eğitim Programı eğitmeni Tolunay Sandıkcıoğlu, evlilik cağına gelmiş genclerin yararlanabildiği Evlilik Oncesi Eğitim Programı'na 2012'den bugune 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Mudurluğu Konferans Salonu'nda, bakanlıkta staj yapan universite oğrencilerine yonelik Evlilik Oncesi Eğitim Programı duzenlendi.
Program oncesi gazetecilere acıklamalarda bulunan Sandıkcıoğlu, 2012'de hayata gecirilen ve bekar universite oğrencilerinin esas alındığı programa, evlenme yolundaki ciftlerin de ucretsiz katılabileceğini aktardı. Sandıkcıoğlu, genclerin program kapsamında yer alan moduller icerisinde istedikleri eğitime katılabileceğini dile getirdi.
Programa başvuran genclere evlilik hayatına dair genel fikir sahibi olabilmeleri icin eğitimler verdiklerini anlatan Sandıkcıoğlu, katılımcılara kendini tanıma, aktif iletişim kurma, aktif dinleme, sağlıklı iletişim, evlilik hukuku gibi konularda bilgiler sunduklarını ifade etti.
Sandıkcıoğlu, Ankara İl Mudurluğu olarak yılın 6 ayında 3 bin 376 gence eğitim verdiklerini belirterek, "Bakanlığımız bu programı yurutmeye başladığından bugune 1 milyon 600 bin kişiye ulaştı. Bizler de Ankara genelinde bu sayılarımızı surekli yeniliyoruz." diye konuştu.
- "Eğitimler ilerde daha sağlıklı aileler kurabilmemiz icin bize fırsat tanıyor"
Eğitime katılan Cankırı Karatekin Universitesi 3'uncu sınıf oğrencisi Beyzanur Ata da evlilik oncesi ciftlerin birbirini iyi tanıyabilmeleri, etkili iletişim kurabilmeleri ve olası problemlere yonelik cozum uretebilmelerine yonelik eğitimler verildiğini soyledi.
Genclere, evlilik oncesi bu eğitimlere katılması tavsiyesinde bulunan Ata, "Bu eğitimler ilerde daha sağlıklı aileler kurabilmemiz icin bize fırsat tanıyor." dedi.