Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Oğretimi Genel Mudurluğunun, 15 Anadolu imam hatip lisesinin ev sahipliğinde duzenlediği "2023 Oğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" başladı. Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore, 15 Anadolu imam hatip lisesinde 16 tema ve 22 programı iceren 2023 Oğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında gorev yapan oğretmenler ile temel eğitim ve ortaoğretim kurumlarında gorev yapan din kulturu ve ahlak bilgisi oğretmenlerinin alan bilgisi ile oğretimi konusunda kişisel, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, motivasyonlarını yukseltmek amacıyla yapılıyor.
Etkinliklerde, ilmi, manevi, edebi, kulturel, sanatsal ve mesleki gelişim uzerine okumalar, seminerler, konferans ve soyleşiler, sosyal, kulturel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin bulunduğu programlar yer alıyor.
Din Oğretimi Genel Muduru Mehmet Nezir Gul, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, oğretmenlerin akademik ve sosyal gelişimlerinin onemli olduğunu belirtti.
Gul, "Oğrencilerimizin gelişim ve başarı seviyesi biz eğitimcilerin birikimleriyle doğru orantılıdır. Elimizde ne varsa oğrenciye ancak o kadarını verebiliriz. Oğrencilerimizin vizyon ve misyon kazanmasında en onemli karakter olan oğretmenlerimiz, bu tarz etkinliklerin olumlu etkilerini kendilerinden ziyade oğrencileri uzerinde goreceklerdir." ifadelerini kullandı.
Eğitime katılan oğretmenlere ve ev sahipliği yapan okullara teşekkur eden Gul, etkinliğin 28 Temmuz'da sona ermesinin planlandığını kaydetti.