Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Ozgur Ozel, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız Merkez Yonetim Kurulu'nda, Sayın Genel Başkanımızın muhalefet liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclisi olağanustu cağırmaya karar verdik." dedi. Ozel, TBMM'de basın toplantısı duzenledi. Ozel, TBMM'nin ulkenin gundemi, vatandaşın gundemi yakıcıyken Meclisin kapalı olmasını anlamsız bulduklarını belirtti. Torba kanun ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisi'nin arttırıldığını hatırlatan Ozel, "Motorine ve benzine bir gecede OTV tutarına litre başına 5 lira zam yaptılar. LPG'ye ise litre başına fiyat artışı 4 lira oldu. Secimden 14 Mayıs'tan bugune kadar akaryakıta gelen zam yuzde 71 ile yuzde 73 arasında değişir oldu. Meclisin son gununde ek butceyi izledik. Ek butcenin gerekcesi buyuk bir deprem yaşadık, depremin yaralarını satmak icin buna ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.
Ozel, şoyle konuştu:
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız Merkez Yonetim Kurulu'nda, Sayın Genel Başkanımızın muhalefet liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclisi olağanustu cağırmaya karar verdik. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı olarak benim imzam, uc grup Başkanvekilimizin, Saadet Partisi Grup Başkanı Selcuk Ozdağ ve Grup Başkanvekillerinin, Sayın Mustafa Yeneroğlu ve Cemal Enginyurt'un imzalarını koydukları, butun milletvekillerimizin imzalarının bulunduğu başvuruyu birazdan 25 Temmuz Salı gunu Meclisin 15.00'te cağrılması istemiyle Meclis Başkanlığına ileteceğiz. Sayın Numan Kurtulmuş'u başvurudan once kendisini bilgilendirdim. Kotu gidişat, yapılan yanlış işler, Meclis kapatıldıktan sonra vatandaşlın sırtına vurulan bu yukle ilgili calışmalarımızı tamamlayacağız."