Yuksekoğretim Kurulu (YOK) Başkanı Prof. Dr. Erol Ozvar, Yuksekoğretim Kurumları Sınavı sonuclarının acıklanmasının ardından adayların, istedikleri programlar hakkında en kapsamlı ve doğru bilgiye YOK Atlas aracılığıyla ulaşabileceğini bildirdi. Ozvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, YKS sonuclarının adaylara ve Turkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Sınav surecinde yoğun şekilde calışan adaylar ile onlara destek oldukları icin aileler ve oğretmenlere teşekkurler eden Ozvar, "Onunuzde, sizlerin bundan sonraki yuksekoğretim hayatını belirleyecek tercih donemi var. İstediğiniz programlar hakkında en kapsamlı ve doğru bilgiye YOK Atlas aracılığıyla ulaşabilirsiniz. YOK Atlas ile programların altyapıları, akademik kadroları, yerleşen oğrenciler, başarı sıralamaları ve kontenjanlar gibi bircok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
Ozvar, adayların tercih edeceği programlar hakkında karar verirken, Lisans ya da Onlisans Tercih Sihirbazı modulunden detaylı inceleme yapabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"YKS Tercih Listem modulunu kullanarak tercih listesi oluşturabilirsiniz. Yuksekoğretim oğrencilerimizin daha iyi koşullarda ve nitelikli eğitim almaları icin Yuksekoğretim Kurulu olarak calışmalarımızı surdurmekte ve oğrencilerimize burs, staj ve mezuniyet sonrası istihdam konularında avantajlar sunmaktayız. Yuksekoğretim kurumlarımızın sizlere sağlayacağı bilgi ve birikimle mezun olduğunuzda, topluma katkı sağlayacağınıza inancım tamdır. Hepinize tercih doneminde kolaylıklar diliyorum, bahtınız acık olsun."
Yuksekoğretim oğrencilerimizin daha iyi koşullarda ve nitelikli eğitim almaları icin Yuksekoğretim Kurulu olarak calışmalarımızı surdurmekte ve oğrencilerimize burs, staj ve mezuniyet sonrası istihdam konularında avantajlar sunmaktayız.
Erol Ozvar (@erolozvar) July 20, 2023