Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile işbirliği yapan İGA, yaz doneminde ilk etapta 370 oğrenciye eğitim vermeye başladı İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile yapılan işbirliği cercevesinde bu yıl 1100 universite oğrencisine staj imkanı sunacak.
İGA'dan yapılan acıklamaya gore, ozel sektorde en fazla stajyer alan kurum olan İGA, surdurulebilirlik yaklaşımı doğrultusunda eğitimlerle adayların kariyer gelişimine onculuk ediyor.
Yaz doneminde ilk etapta 370 kişiye eğitim vermeye başlayan İGA, staj programında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile yaptığı işbirliği cercevesinde bu yıl 1100 kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Gecen yıl bolgenin en buyuk staj programı olarak hayata gecirilen İGA staj programı, universite işbirlikleri sayesinde genc iş gucu potansiyelini daha mezun olmadan kuruma kazandırarak surdurulebilir insan kaynağı sağlıyor.
Bugune kadar 1500 stajyer oğrencinin 70 farklı departmanda gorevlendirildiği programda, stajyerler arasından secilen 50'yi aşkın mezun, İstanbul Havalimanı'nın merkezi fonksiyonlarında ve operasyonel birimlerindeki farklı pozisyonlarda tam zamanlı calışmak uzere istihdam edildi.
- Geleceğin lider yoneticileri icin ozel staj programı
İGA İstanbul Havalimanı bunyesindeki bir diğer işe alım projesi olan "Yonetim Stajyeri-Management Trainee (MT)" programı oğrencilerin kariyer yolcuğunda ilk adımlarını atmalarını ve kişisel gelişimlerine guclu yatırım yapmalarını amaclıyor.
Sektore yon veren genc liderler yetiştirmeyi odak noktasına koyan program doğrultuda uluslararası havacılık sektorunu şekillendirecek genc yeteneklerin işin profesyonelleri ile calışma imkanı bulabilecekleri surdurulebilir ve kapsayıcı bir program hazırlandı.
MT programı, kurumsal surdurulebilirlik stratejilerini de iceren 7 aşamalı bir eğitim olarak uygulanıyor.

Gecen yıl seckin universitelerden yaklaşık 1510 başvurunun değerlendirilmesi sonucu secilen 6 MT adayı, geleceğin liderleri olarak 8 aylık departman eğitim dongusune katıldı. Adaylar, İGA bunyesindeki tum stratejik departmanlarda ve operasyonlarda gorev aldı.
Bireysel ve grup eğitimleri, mentorluk desteği gibi bircok farklı ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetine katılan MT'lerin, oryantasyon programı sonrasında ilgili departmanlara atamaları yapıldı. Bu yılki eğitim icin 2 bin 900 başvurunun değerlendirildiği MT programına 9 kişi katılmaya hak kazandı.
- "Turkiye'nin her bir yanından 1000'in uzerinde oğrencimizi havalimanımızda misafir ettik"
Acıklamada değerlendirmelerine yer verilen İGA İstanbul Havalimanı İnsan Kaynakları Direktoru Ahmet Hakan Arslan, artan yolcu trafiği, ucuş sayıları ve yeni iş alanları sayesinde yaklaşık 1000 kişilik istihdam artışı hedeflediklerini bildirdi.
Aslan, bu artışları karşılayabilmek, uzun donemde oluşacak yeni istihdam potansiyelini doğru değerlendirmek icin universitelerle yakın goruştuklerini ve ceşitli programlar yuruttuklerini belirterek şunları kaydetti:

"İGA olarak TC Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından duzenlenen e-insan Tanıtım Toreni'nde, 'En cok staj imkanı sunan ozel sektor kuruluşu' plaketine layık gorulduk. Sadece Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi 'Yetenek kapısı' aracılığıyla Turkiye'nin her bir yanından 1000'in uzerinde oğrencimizi havalimanımızda misafir ettik ve bu deneyimi yaşamalarını sağladık. Onumuzdeki surecte de uzun vadeli planlar doğrultusunda genc iş gucu potansiyeline yatırım yapmayı kararlılıkla surdureceğiz."