Ankara'da olumlu trafik kazası sonrasında olay yerinde savcıyla tartışan sanatcı gozaltına alındı. Jandarma Karakolu'na goturulen O.K. savcı tarafından sırtına vurulduğunu, hakarete uğradığını one surdu. Ankara'da 4 yaşındaki bir kız cocuğunun olduğu trafik kazası sonrasında olay yerine gec gelmekle suclanan Cumhuriyet Savcısı B.C.G. ile tartışan sanatcı O.K. savcının talimatıyla gozaltına alındı. Susuz Jandarma Karakolu'na goturulduğunu belirten O.K. burada kendisine ters kelepce taktırdığını soylediği savcı tarafından sırtına vurulduğunu one surdu. Hastaneden darp raporu alan K. suc duyurusunda bulunacağını acıkladı. Savcı ise iddiaları reddetti.
Ankara'nın Yenimahalle ilcesine bağlı Susuz Mahallesi'nde 21 Temmuz gunu, annesinin kullandığı otomobilden inen 4 yaşındaki Zeynep Bulbul, yoldan gecen servisin altında kalarak hayatını kaybetti. Bu sırada kızının olum haberini alan baba, yanında arkadaşı sanatcı O.K. ile birlikte olay yerine geldi. Sinir krizi geciren babayı, sanatcı K. teskin etmeye calıştı. Ambulans ve jandarmanın geldiği olay yerine savcının gec geldiği iddia edildi. Kaza yerinde toplanan kalabalık, "Keşke erken gelseydiniz" diye tepki gosterdi. Savcı ise "Trafik vardı, başka yerde işim vardı" diyerek yanıt verdi.
Baba, eski olay yeri incelemesi uzmanı olduğunu belirterek kızına otopsi yapılmamasını istedi. Baba adına O.K. bu isteği savcıya iletmek istedi. Savcı B.C.G. ise sanatcıya "Kimsin sen. Git buradan" diye cıkıştı. O.K. ise "Komutanım bir saniye, bunu dile getirmek zorundayım" deyince, savcı "Yav, bunu alın" talimatını verdi. Bu sırada başka bir vatandaş da savcıya tepki gosterdi.
Savcının talimatıyla her iki isim gozaltına alınarak Susuz Jandarma Karakolu'na goturuldu. DW Turkce'ye konuşan O.K. gece yarısı karakola gelen savcının talimatıyla kendisine ters kelepce takıldığını one surdu. Savcının kendisine "Sen FETO'cu musun, savcı mı oldureceksiniz? G. kan alacağım sizin. Sizi tutuklatacağım" dediğini iddia eden K. ise yarın duğununun olduğunu soylediğini kaydetti.
Savcı sırtıma vurdu iddiası
Ancak savcının kendisine kufur ettiğini one suren O.K. "Telefonuma el koydular. Savcı, Jandarma'ya MİT'ten bilgi isteyin, evindeki dijitallerine el koyun dedi. Sonra oturdu, benim ifademi kendi yazdı. Benden ozur dileyeceksin, hata yaptım diyeceksin dedi. İfadeyi de boyle yazdırdı. Ozur dilediğim yazıldı. Orada uzman cavuşlar imzaladı. Baskıyla imzalamak zorunda kaldım. Sonra savcı gelip benim sırtıma vurdu. Kolumu tırnakladı. Ters kelepceyi iyice sıktırdı" dedi.
Olay sırasında savcının kamera olmayan oda aradığını ancak bulamadığını belirten K. ışıkların kapatıldığını, ayrıca telefonunda savcı ile olan tartışmasına ilişkin goruntulerin silindiğini kaydetti. Akşam 8'de gozaltına alınan K. gece 2:48'de ifadesinin alındığını, sabah 6:00 gibi de serbest bırakıldığını kaydetti. Ertesi gunu arkadaşının kızının cenazesine katıldığını belirten K. dun de duğunu olduğunu, yaşadıkları nedeniyle mağdur olduğunu kaydetti.
Devlet hastanesinden darp raporu ve 3 gunluk iş goremezlik raporu alan O.K. avukatı aracılığıyla savcı hakkında suc duyurusunda bulunacağını kaydetti.
Ote yandan O.K.'nin "bana ait değil" değil dediği ifadede, K.'nın olay yerinde savcıya kafa sallayarak "seninle goruşeceğiz" dediği iddiası yer aldı. K. kendisinin gozaltına alındığı sırada karakola gelen avukat eşi ve diğer avukatının iceri alınmadığını soyledi.
Savcı darp iddiasını reddetti
Cumhuriyet Savcısı B.C.G. ise iddialara yanıt vermedi. Savcı G.'nin yakın cevresine ise "Şahıs, olay yerinde halkı tahrik etti. Size gostereceğim diyerek beni tehdit etti. Kafa salladı. Gorevli cumhuriyet savcısını tehdit ederseniz gozaltına alınırsınız" dediğini one suruldu. Bu kişinin sırtına vurduğu iddiasını reddeden savcının, kendisinin de mağdur sıfatı olmasına karşın şuphelinin sorgusuna katılmasına yonelik eleştirilere ise "Bu durum normal" dediği kaydedildi. Savcının, cevresine yine "Ev araması dahi duşundum. Tehdit ettiği icin bu kişinin arkasında başka şeyler olabilir diye" diye konuştuğu oğrenildi.
Kaynak: DW Turkce