Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, CHP Yuksek Disiplin Kurulunun (YDK) kendisi hakkında verdiği partiden ihrac kararına ilişkin acıklama yaptı. Ozcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başarısız Bay Kemal, 12 secim kaybetti ama anahtar listeyle kendi sectirttiği YDK'ya beni partiden ihrac ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP'nin Ataturkcu gomleği cıkartmasını isteyen Soroscuları, 10 Aralıkcıları, Badem bıyıklıları ve HDP'li teror sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Ataturkcu kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.
Ataturkcu ve Turk milliyetcisi cizgisinden taviz vermeden yoluna devam edeceğini belirten Ozcan, şunları kaydetti:
"Sorosculara, FETOculere, 10 Aralıkcılara teslim olan CHP yonetimince atılmak beni kucultmez. Bu mevcut yonetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugun beni ihrac ettiler, yarın sırada Ataturkcu kalmaya kararlı olan diğerleri. Yaşasın Mustafa Kemal Ataturk ve kurucu değerlerimiz."
CHP YDK'nin, parti genel merkezinde 1,5 saat suren toplantısında, Tanju Ozcan'ın dosyasının da aralarında bulunduğu 3 dosya goruşuldu.
YDK Başkanlığından yapılan acıklamada Ozcan hakkında, CHP Tuzuğu'nun "kesin cıkarma cezası gerektiren parti sucları" başlıklı maddesinin "programa, tuzuk kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak" ile "partide aldıkları gorev ve sorumlulukla ve uyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" bendleri kapmasında kesin cıkarma cezası verildiği belirtildi.
Tanju Ozcan, CHP YDK'nin ihrac kararını yargıya taşıyacak
Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan'ın avukatı Kubra Ozcan, CHP Yuksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) verdiği ihrac kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi.
Tanju Ozcan'ın dosyasının goruşulduğu CHP YDK'nin ardından acıklama yapan Kubra Ozcan, kurula sozlu savunmada bulunduğunu soyledi. Sadece usule ilişkin savunma yaptıklarını belirten Ozcan, "Sure talep ettik cunku yasal savunma suremiz henuz dolmamıştı. Fakat bizim itirazlarımız değerlendirilmeksizin ve sure verilmeksizin ihrac kararı cıktı. Bu itirazlarımız değerlendirilmediğinden kararı kabul etmiyoruz." dedi.
Kubra Ozcan, YDK'nin "kesin cıkarma cezası" kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını soyledi.