Memur-Sen Yonetim Kurulu; Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini 2023 yılı icin yuzde 22,3'ten yuzde 58'e, 2024 yılı icin yuzde 8,8'den yuzde 33'e guncellemesine ilişkin acıklama yayınladı. Memur-Sen Yonetim Kurulu; Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini 2023 yılı icin yuzde 22,3'ten yuzde 58'e, 2024 yılı icin yuzde 8,8'den yuzde 33'e guncellemesine ilişkin yazılı bir acıklama yayınladı.
Memur-Sen Yonetim Kurulu tarafından yapılan yazılı acıklamada; Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini; 2023 yılı icin %22,3'ten 35,7 puan artışla %58'e, 2024 yılı icin %8,8'den 24,2 puan artışla %33'e guncellediği hatırlatıldı.
Acıklamada, "Memur-Sen olarak; Merkez Bankası'nın yıllardır sabit tuttuğu yuzde 5 enflasyon hedefinin piyasa verilerinden uzak olduğunu, Temmuz ayında gercekleşen fiyat artışlarının enflasyonu tetikleyeceğini ve sabit gelirlileri olumsuz etkileyeceğini acıkca ifade etmiştik. Bu cercevede; 2024 yılında oluşacak enflasyon gerceğini goz onunde bulundurarak, enflasyonun kamu gorevlileri uzerindeki etkisini en aza indirmek icin 2024 yılında 3'er aylık donemler itibarıyla teklifte bulunmuş, enflasyon kaynaklı kayıp yaşanmaması icin refah payının verilmesi gerektiğinin altını cizmiştik" denildi.
HUKUMET, HAKLI VE DOĞRU TEKLİFLERİ GORMELİ

Acıklamanın devamında ise, "Nitekim bugun Merkez Bankası'nın piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı acıklaması, Memur-Sen'in 2024 yılı icin 3'er aylık, 2025 yılı icin 6'şar aylık donemler itibarıyla toplamda yuzde 110 artış iceren Toplu Sozleşme Teklifi'nin haklılığını doğrulamış, makuliyetini ispatlamıştır. Kamu İşvereni, Memur-Sen'in haklı ve doğru teklifini gormeli, guncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak icin refah payını iceren teklifle Toplu Sozleşme masasına gelmelidir" ifadeleri kullanıldı.