Gunumuzde bilgisayar kullanıcıları hızla azalırken mobil cihazlar, dunyanın onde gelen şirketleri tarafından daha onemli bir yer alıyor.Yapılan bir araştırmaya gore ; Mobil piyasasına en iyi ayak uyduran sistemin Android işletim sistemi olduğu belirlendi. Aynı araştırmaya gore , Android 2016 yılına gelindiğinde Microsoft’u geride bırakarak dunyanın bir numaralı işletim sistemi olacağını belirtiyor.

Kuşkusuz ki, mobil cihazlar sağladığı imkanlarla hayatımızı hızla değiştirip kolaylaştırıyor.Mobil cihazların bu hızına ayak uydurmaya calışan teknoloji devleri , birbirleri ile buyuk bir mucadele icerisinde.Google , Android ile akıllı telefon piyasasına egemen olmak uzere iken; Apple ise tablet piyasasında ustunluk sağlamış durumda.Bu rekabete Windows 8 ve Surface ile Microsoft’da ortak oluyor.Son aylarda milyar dolarlar kaybeden Facebook ise mobil stratejisiyle yeniden yukselişe geciyor.

Mobil cihazların bu hızlı yukselişi devam ederken , kullanıcılar PC’den giderek uzaklaşıyor. Dunya genelinde son 11 yılın en duşuk satış seviyesine inen PC’lerin yerini dizustu bilgisayarlar ve mobil cihazlar alıyorken bu cihazların kullanacakları işletim sistemleri de buyuk bir rekabet icinde.

Kısaca ozetlicek olursak ; Gartner’in yapıtğı bu araştırma diyorki : 1985′ den gunumuze kadar dunyanın birinci işletim sistemi olan Windows 2016 yılında , ustunluğunu Google’nin Android’ine bırakacak bizde hep beraber bu sureci merakla takip edip sizleri bilgilendireceğiz.

kaynak : Android