Diyarbakır'da bir sitede ev sahibi, kirayı 10 bin liraya cıkarmayı kabul etmeyen kiracısını, yakınlarıyla birlikte dovdu. Darp raporu alan kiracı, polis merkezine giderek ev sahibi ve yakınlarından şikayetci oldu. Diyarbakır'da bir sitede oturan N.O.'nun ev sahibi M.H.Ş., 2 bin 600 lira olan kirasını 10 bin lira yapmak istedi. Kiranın, yasal sınır olan yuzde 25 oranında artırılmasını isteyen N.O., evden cıkmasını isteyen ev sahibinin de aralarında olduğu 5 kişi tarafından dovuldu.
Olay, dun gece Fabrika Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi.
İddiaya gore ev sahibi M.H.Ş., 2 yıllık kiracısı N.O.'den 2 bin 600 lira olan kirasını 10 bin liraya yukseltmek istedi. Bunu kabul etmeyen N.O., yasal sınır olan yuzde 25 oranında artırılmasını istedi.Evden cıkmasını isteyen ev sahibi M.H.Ş., 4 yakınıyla beraber gelerek eşi ve 2 cocuğuyla sitenin bahcesinde bankta oturan N.O. ile tartışmaya başladı.
Tartışmanın buyuyerek kavgaya donuşmesiyle N.O., kafasına ve vucudunun ceşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.Darp raporu alan N.O., polis merkezine giderek ev sahibi ve kendisine saldıranlar hakkında şikayetci oldu.
Saldırıya uğrayan N.O.'nun eşi Şelal O., surekli tehdit edildiklerini ve can guvenliklerinin olmadığını belirterek şunları soyledi:
"Surekli bizi tehdit etmeye ve evi basmaya calışıyor. Pazarda beni gorduğunde evin bize pahalıya mal olacağını soyluyor. Surekli bizi korkutuyor. Hicbir yere gidemez olduk. Cocuğum, eşim ve kendimin can guvenliğimin olmadığını duşunuyorum. Surekli bizi tehdit ediyor. Biz parkta oturuyorduk. Kirayı 2 bin 600 lira olarak anlaşmıştık."
"SİLAH VE BICAKLAR VARDI"
"Ev sahibi dun akşam eşimi arayarak onunla konuşacağını soyledi. Geldiklerinde ise birden adamlarını toplayarak eşime saldırmaya başladılar. Zaten arabayla gelmişlerdi ve cok fazla kişi vardı. Onlar da silah ve bıcaklar vardı. Dun karakola gidip şikayetci olduk."
"Kendisinin ifade vereceğini, yine geleceğini soyledi. Buradan yetkililere sesleniyorum, bir şeylerin gercekleşmesi icin bir can kaybının olması mı gerekiyor? Lutfen gereği yapılsın. Huzurumuz kalmadı. Cocuklarımı okula gonderemez oldum. Surekli bizi arayarak, herkes 8-10 bin liraya oturuyor, ben neden bu fiyata sizi oturtayım diyor."