Esenyurt'ta tekel bayisinde 2 kişinin olduğu, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında, olayın ardından şuphelilerin kacmasına yardım ettikleri belirtilen 4 zanlının daha yakalanmasıyla gozaltı sayısı 9'a yukseldi. Guzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da meydana gelen olayla ilgili Buyukcekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yurutulen soruşturma suruyor.
Savcılığın talimatı uzerine silahlı kavgaya karışan 4 şupheliye olayın ardından kacmaları icin yardım ve yataklık yaptıkları one surulen 4 kişi daha gozaltına alındı.
Soz konusu şupheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Mudurluğune goturuldu.
- Ne olmuştu?
Esenyurt'ta 28 Temmuz'da tekel bayisine giden gruptakilerden biri burada bir sure tartıştığı Yunus Emre Erzen (24) ile yanında bulunan Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.
Şupheliler olayın ardından kacarken, ihbar uzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk mudahalesi yapılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından yapılan calışmada şuphelilerden M.O, S.O, T.O. ve A.O, yakalanarak Asayiş Şube Mudurluğu'ne getirilmişti.
Şuphelilerin kacmasına yardım ettiği iddia edilen H.A. da soruşturma kapsamında gozaltına alınmıştı.