Yalova Ciftlikkoy Belediyesi'nde en duşuk işci maşı 18 bin 500 lira oldu. Maaş zammı protokolunde Başkan Ali Murat Silpagar'ı kapıda davul-zurna ve meşalelerle karşılayan işciler, başkanı omuzlara cıkararak aldıkları zammı kutladı. Ciftlikkoy Belediyesi ve Zirvekent AŞ ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu sozleşme ek protokol imza toreni ile daimi işciler ve 696 Sayılı KHK ile Belediyemiz Zirvekent Şirketi'nde istihdam edilen belediye calışanlarına yapılan maaş artışı belirlendi.
2022-2024 yıllarını kapsayan toplu sozleşme goruşmelerin ek protokol sozleşmesi Ciftlikkoy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz arasında imzalandı.
EVLİ VE COCUKLU CALIŞANA EN DUŞUK MAAŞ 20 BİNİ GECTİ
Protokol sozleşmesi oncesinde salonu dolduran işciler, Başkan Silpagar'ı alkışlar ve tezahuratlarla karşıladı. Silpagar, yaptığı konuşmada işcilerin cok daha iyilerine layık olduğunu ifade ederek, "Temmuz ayında sozleşmemiz gereği yapılacak olan zam, 13 bin 889 TL idi. Sizlere yuzde 25'lik ucret artışı, yuzde 86 artış yaptığımız yol parası, yuzde 55 arttırdığımız yemek parası ve 4 bin 500 TL'lik sosyal yardım mujdesi ile birlikte bekar işci icin en duşuk maaşımız 18 bin 477 TL, evli ve iki cocuklu calışanımız icin en duşuk maaşımız 20 bin 90 TL olarak artırıyoruz." dedi.
Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz da konuşmasında, "Bugun burada emek ve alın terimize sahip cıkarak bizlere bu sevinci yaşatan, ben calışanlarımı artan kur ve yuksek enflasyon karşısında ezdirmem diyen, benim işcim huzurlu ve mutlu olursa Ciftlikkoy halkı huzurlu ve mutlu olur diyen, sizlere mujde verecek olan Belediye Başkanımız Sayın Ali Murat Silpagar'a şahsım sendikam ve sizlerin adına teşekkur ediyorum." ifadelerine yer verdi.
İmzaların atılması sonrasında işciler buyuk sevinc yaşarken, bazı işciler de Başkan Silpagar'a teşekkur hediyesi takdim etti. Yemekli toplantının son kısmında Başkan Silpagar, Yavuz'a anı tabağı ve fincan takımı, Yavuz da Başkan Silpagar'a teşekkur plaketi takdim etti.