CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Tum Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Calışkan'ı ziyaret etti. Parti'den yapılan acıklamaya gore, ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Efe Uyar, Aysu Bankoğlu, Aylin Yaman ile CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da yer aldı.
Ziyarette acıklamalarda bulunan Kılıcdaroğlu, emeklilerin sesini duyurmaya calıştığını soyledi.
Emeklilere ikramiye konusunda uzun sure mucadele ettiğini, hukumetin bunu vermek zorunda kaldığını ifade eden Kılıcdaroğlu, emeklilerin calıştığı sure icerisinde doktuğu alın terinin Turkiye'nin buyumesine ve kalkınmasına katkı sağladığını dile getirdi.
Kemal Kılıcdaroğlu, şoyle devam etti:
"Bir kanun cıktı, kanuna itiraz ettim. Ama kimse kusura bakmasın herkes sessizliğini korudu. Neydi cıkan kanun? Ne kadar cok prim oder ve calışıyorsanız o kadar duşuk emekli aylığı alıyordunuz. Dunyanın hangi ulkesinde boyle bir kanun var? Ama cıktı. Benim dışımda da kimse cıkıp 'Boyle bir rezalet olmaz. Prim fazla odeyen emekli aylığını fazla alır, duşuk prim odeyen emekli aylığını da duşuk alır.' Adalet boyle değil midir? Ben fazla oduyorsam, 7 bin, 9 bin, 10 bin gun oduyorsam odediğim prime gore, calıştığım sureye gore bana bir aylık bağlanır. Bu olmadı, kanun tam tersine cıktı. Ama devasa sendikalar kimse itiraz etmedi, herkes hayatından memnundu. Bir Kılıcdaroğlu cıktı itiraz etti, 'Yanlıştır bu' dedi. Ama herkes razı halinden. Ne oldu sonra emekli aylıkları duşuk bağlandı. Bağlanacak, kanun oyle, oyle cıktı."
Emeklilere baharın cehennem edildiğini soyleyen Kılıcdaroğlu, "Size sağlanan imkan ne? Bedava otobus biletiyle şehir icinde tur atmak. Sizin turizminiz de bu." diye konuştu.
Az prim odeyene yuksek maaş bağlandığını, fazla prim odeyenin mağdur edildiğini savunan Kılıcdaroğlu, toplumun "Bir şey soylersek başımız belaya girer mi?" endişesine kapıldığını one surdu.
Kılıcdaroğlu, emeklilerin hakkının teslim edilmesi, emeklilerin de kendi haklarını savunması gerektiğini vurguladı.
Cebindeki 200 lirayı cıkaran Kılıcdaroğlu, bu paraya şimdi 20 simit, 5 yıl once ise cok şeyin alınabildiğini belirtti.

Kemal Kılıcdaroğlu, emeklilerin yuzde 80'inin aclık sınırının altında bir aylığa mahkum edildiğini soyledi.
"Umutsuzluğa kapılmayın" diyen Kılıcdaroğlu, şunları kaydetti:
"Size şunu soyleyecekler, 'Vereceğiz de kasada para yok.' Beşli ceteye gelince dunya kadar para var. Ustelik Turk parası da değil, onlara dolarla, avroyla oduyorlar. Size 200 lirayı bile verirken elleri titriyor. 14 milyon emekli, dul ve yetim aclık sınırının altında aylığa mahkum ediliyor. Haklarınızı savunun. 14 milyon emekli, dul ve yetimi aclık sınırının altında maaşa mahkum edemezsiniz. Size sağlanan tek imkan bedava otobus bileti, şehir icinde gezebilirsin. Size verilen tek avantaj bu, başka hicbir avantaj yok. Onu da beyler kendi ceplerinden odemiyorlar. Gidin otobus şoforlerini, belediye başkanlarını dinleyin, dert yanıyorlar. Onları da onların sırtına yıktılar."