Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, "Bu secimlerde aday olacağım. Şu anda bağımsız olarak girmeyi planlıyorum" dedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Ozcan, Belediye binasında basın toplantısı duzenleyen Ozcan, bundan sonraki surecte gorevini bağımsız olarak surdureceğini soyledi.
Ozcan, Bolu'ya hizmete devam edeceğini belirterek "Bu surecte cifte standart uygulanması beni uzdu. Yani şu anda CHP'de değişim isteyen ve bunu kamuoyuyla paylaşan o kadar cok insan var ki... İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı'ndan tutun kimlere kadar. Partinin Grup Başkanı, grup başkanvekilleri dahil olmak uzere değişimden bahsediliyor ama değişim isteyenler adına ihrac edilen ben oluyorum. Bu arkadaşlarımı da buradan tekrar uyarıyorum. Değişime gidilmezse CHP Genel Başkanından başlayıp demokratik bir tuzuk ve guncellenmiş bir parti programıyla yola devam edilmezse CHP'yi 31 Mart'ta buyuk bir hezimet bekliyor." diye konuştu.
- "Aynı soylemlerle yoluma devam edeceğim"
Ozcan, kendisi hakkında alınan ihrac kararının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun tek başına bir tasarrufu olmadığını, bunun kamuoyuna, bazı cevrelere verilmiş bir mesaj olduğunu savundu.
Yoluna kendi bildiği Ataturkcu cizgiden asla taviz vermeden devam edeceğini dile getiren Ozcan, "Bundan sonraki surecte de aynı soylemlerle yoluma devam edeceğim." dedi.
Ozcan, "Adalet ve Değişim Yuruyuşu"ne katılan CHP uyelerinin disiplin kuruluna sevk edilmesi yonunde soylentiler olduğuna işaret ederek "Cumhuriyet Halk Partisinde rahatsız olduğum bir konu var; sayı muhtelif olarak soyleniyor. 157 diyenler var, 200'e yakın diyenler var. Sozde benim yuruyuşume destek verdi diye tedbirli olarak disipline veriliyorlarmış. Benim yuruyuşume 200 kişi falan katılmadı Cumhuriyet Halk Partisi uyesi, en az 1000 kişi katıldı değişik etaplarına ama bu 157 kişi ya da 150 kişinin onemli bir kısmı ilce kongre delegesi." ifadelerini kullandı.
- "Mahkemeye muracaat edeceğim"
Secim kazanması icin bir siyasi partinin adayı olması gerekmediğini vurgulayan Ozcan, "Bağımsız olarak aday olursan zaten herkesin adayısın demektir. CHP'nin de AK Parti'nin de MHP'nin de." dedi.
Ozcan, CHP'nin ihrac kararını yargıya taşıyacağını belirterek "Bu kararın haksız olduğunu, hukuksuz bir karar olduğunu belgelemek icin. Sayın Kılıcdaroğlu partinin başında kaldığı surece, parti Ataturkculer tarafından yonetilmediği surece bu Cumhuriyet Halk Partisi ile yol yurumem zaten mumkun değil. Bu secimlerde aday olacağım. Şu anda bağımsız olarak girmeyi planlıyorum ama siyaset dinamik bir yapıdır. Bazı gelişmeler olabilir, bu 6-7 ay icerisinde. Farklı bir karar alırsam da bunu kamuoyundan gizlemem." diye konuştu.