Diyarbakır'da gorevden donen 112 Acil Sağlık ekibine trafikte yol verme tartışması nedeniyle gercekleştirilen ve 4 sağlık calışanının yaralandığı saldırıyla ilgili gozaltına alınan 3 şupheli tutuklandı. 112 Acil Sağlık ekibi bir hastayı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bıraktıktan sonra gorev yerlerine donmek icin yola cıktı.
Merkez Kayapınar ilcesi Talaytepe Mahallesi Diclekent Bulvarı'nda bir surucu, seyir halinde olan ambulanstaki sağlık gorevlileriyle trafikte yol verme meselesi nedeniyle tartıştı. Ambulansın onunu kesen aractakiler, sağlık calışanlarına saldırıda bulundu.
Saldırıda, darbedilen 4 sağlık calışanından 2'si bıcakla yaralandı.
Olay yerine gelen başka bir 112 Acil Sağlık ekibince Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan sağlık calışanları, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Polis ekiplerince saldırının ardından kacan 3 şupheli gozaltına alındı.
- İl Sağlık Mudurluğu saldırıyı kınadı
İl Sağlık Mudurluğunden yapılan acıklamada, 24 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon ekininin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta nakli sonrası seyir halindeyken sivil bir aractaki şahıslarca taciz ve sozlu olarak tehdit edildiği belirtildi.
Sivil aracla ekibin kullandığı ambulansın onunun kesildiği ve sağlık personeline fiziki saldırıda bulunulduğu anlatılan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Saldırıda sağlık personelimizden 4'u darbedilmiş olup, bu sağlık calışanlarından 2'si ayrıca bıcakla yaralanmıştır. Yaralanan sağlık personelimiz, olay yerine gorevlendirilen ambulans ekibimiz tarafından yapılan ilk mudahalenin ardından Sağlık Bilimleri Universitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi. Tedavileri yapılan, sağlık durumları iyi olan sağlık calışanlarımız taburcu edilmiştir."

Saldırıyı gercekleştirenlerin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gozaltına alındığı belirtilen acıklamada, hukuki surecin devam ettiği bildirildi.
Acıklamada, "Kovid-19 salgını ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde olduğu gibi ihtiyac duyduğumuz her anda 7 gun 24 saat vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarak, umudun bittiği yerde umut olan, saniyeleri yaşama ceviren ve gece gunduz demeden fedakarca calışan sağlık calışanlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor, kadirşinas Diyarbakır halkının da şifa veren ellere vefasını sağlık calışanlarına sahip cıkarak gostermesini bekliyoruz. Yaralı personelimize gecmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konu Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca tarafından da hassasiyetle takip edilmekte olup, İl Sağlık Mudurluğu olarak da surecin her aşamasının yakın takipcisi olacağız" ifadelerine yer verildi.
- Zanlılar tutuklandı
Gozaltına alınan 3 şupheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Nobetci sulh ceza hakimliğine cıkarılan şupheliler tutuklandı.