Milli Eğitim Bakanlığınca, eğitim oğretim faaliyetlerine lisede devam edecek ve 9. sınıfa yeni başlayacak oğrencilerin okul, oğretmen ve cevrelerine yonelik akademik ve sosyal farkındalıklarının sağlanması, uyum sureclerinin hızlandırılması amacıyla 'Liseye Hoş Geldin' kitapları hazırlandı. Kitaplar, meb.gov.tr adresinden erişime acıldı. MEB Ortaoğretim Genel Mudurluğunce 9. sınıfa yeni başlayacak oğrencilere rehberlik etmek amacıyla fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya, İngilizce, matematik ile Turk dili ve edebiyatı gibi alan derslerinin tumune yonelik hazırlanan "Liseye Hoş Geldin" kitapları dort bolumden oluşuyor.

Oğrenciler, kitaplarda "Dersin Amacları" bolumunde derslerin hedeflerine; "Neler Oğreneceğim" bolumunde dort yıl boyunca neler oğreneceklerine dair bilgilere ve "Nasıl Calışmalıyım?" bolumunde ise verimli ders calışma konusunda rehberlik edecek bilgilere ulaşabilecek.

Kitaplarda ayrıca oğrencilerin ilkoğretim bilgilerini ve yorum guclerini kullanarak cozebilecekleri etkinlikler bolumune de yer veriliyor. Kitaplar; eşleştirme, boşluk doldurma, bulmaca, coktan secmeli sorular gibi etkinliklerle oğrencilerin hazırbulunuşluk duzeylerini fark etmeleri amacıyla onceki bilgilerinin yeterliliğini olcme ve eksik bilgilerini tamamlama imkanı sunuyor.

Buna gore Fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya, İngilizce, matematik ve Turk dili ve edebiyatı dersleri icin hazırlanan "Liseye Hoş Geldin" kitapları oğrencilere lise eğitimlerinde rehberlik edecek.

Hazırlanan kitaplarla oğrencilerin akıllarındaki sorulara cevap bulmaları, oz guveni yuksek bir şekilde liseye başlamalarına katkı sağlanması hedefleniyor.