Yuksekoğretim Kurulu tarafından yapılan yetki devri ALES puan turunun belirlenmesinde hatalara sebebiyet vermeye devam ediyor! Hatırlayacağınız uzere, 3 Mayıs 2019 tarihli haberimizde; Yuksekoğretim Kurulu tarafından universitelere gonderilen yazıda; "Oğretim Uyesi Dışındaki Oğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmelik" uyarınca oğretim gorevlisi ve araştırma gorevlisi kadrolarına yapılacak başvurularda ALES puan turunun universite tarafından belirlenerek ilan edilmesinin uygun gorulduğu; ALES puan turunun belirlenmesine dair yetkinin tamamıyla universitelere bırakılmasının sorunlara yol acabileceği ve uygulamada cok farklı işlemlere de sebebiyet verebileceği konusunda uyarıda bulunmuştuk.
Bu doğrultuda, Ondokuz Mayıs Universitesi tarafından 14 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete'de ilan edilen Oğretim Gorevlisi ve Araştırma Gorevlisi kadrolarına baktığımızda; İletişim Fakultesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bolumu Araştırma Gorevlisi kadrosuna başvuracak adayların ALES puan turunun Eşit Ağırlık olarak belirlendiği gorulmuştur.
Ancak, Yuksekoğretim Kurulunun 23 Ağustos 2017 tarihli kararında yer aldığı uzere; Araştırma Gorevlisi kadrosuna başvuracak adayların ilan edilen bolum/program hangi alandan oğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan turunun dikkate alınması gerekmektedir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bolumunun oğrenci aldığı puan turune bakmak icin bu yıla ait YKS kılavuzunu incelediğimizde ise Eşit Ağırlık değil Sozel puan turunden oğrenci alımı yaptığı gorulmektedir.
Bu kapsamda, ilgili universite tarafından soz konusu ilanda duzeltme yapılarak araştırma gorevlisi kadrolarında oğrenci alımına uygun puan turune yer verilmesi gerekmektedir.